Sunday, April 19, 2020

Τα Τίρανα υπερπληρώνουν το νότο με μουσουλμάνους Αλβανούς εδάφη που ιστορικά κατοικούνταν από Έλληνες της Χειμάρρας

SManalysis


Η τελευταία έκρηξη στης Δρυμάδες κοντά στο ξενοδοχείο Morina αποκάλυψε ότι μια ομάδα ξένων εργατών, με τουρκική ιθαγένεια, εργαζόταν εκεί.

Αν και οι αλβανικές αρχές δεν αποσαφηνίζουν καμία κατάσταση, ενώ ο ελληνικός πληθυσμός της Χιμάρα εξακολουθεί να ανησυχεί για τρομοκρατικές ενέργειες της αλβανικής μαφίας, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη εισροή όχι μόνο Αλβανών αλλά και αλλοδαπών, που δικαιολογούνται ως εργαζόμενοι. .


Εδώ και αρκετούς μήνες, εκατοντάδες εργαζόμενοι από το Κοσσυφοπέδιο, τις Φιλιππίνες, την Αίγυπτο και την Τουρκία εργάζονται για να φτιάξουν γρήγορα μια σειρά από ξενοδοχεία και βίλες, τα οποία πλησιάζουν στην ολοκλήρωση λόγω της ερχόμενης σεζόν, σε όλη την περιοχή της Χιμάρα, ξεκίνησε από την Παλασα ..

Ωστόσο, τα προβλήματα ιδιοκτησίας και ιδίως οι επενδύσεις της αλβανικής μαφίας και των ολιγαρχικών, που βρίσκουν υποστήριξη από τις αλβανικές αρχές, έχουν γίνει μείζον πρόβλημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινότητας της Χιμάρα, της οποίας τα δικαιώματα ελέγχου του ιστορικού εδάφους έχουν συρρικνωθεί. Αλβανικές αρχές.

Η συμπεριφορά των ξένων εργαζομένων συνοδεύτηκε από το κίνημα παραστρατιωτικών ομάδων της αλβανικής μαφίας, οι οποίες φρουρούν κτίρια και θέρετρα, η άφιξη των οποίων δεν παρεμποδίστηκε από τον αποκλεισμό της κατάστασης των κορωνών στην περιοχή Χιμάρα .

Ο κίνδυνος που απειλεί την επιβίωση των Ελλήνων στη Χιμάρα, ενώ ενοχλεί τις εθνικές ισορροπίες, παραμένει διπλός, διότι η άφιξη του αλβανικού μουσουλμανικού πληθυσμού συνοδεύεται από αυξημένες επενδύσεις και αγορά ακινήτων από αυτούς, ελέγχοντας την παραγωγή τουριστικό εισόδημα σε κρατικό επίπεδο.

Η Αλβανία, από κοινού με την ΕΕ, αποφάσισαν να καταγράψουν τον πληθυσμό τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχει μικρή πιθανότητα οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι το να δηλώσουν την εθνικότητά τους θα είναι το σωστό αποτέλεσμα.

Η απογραφή του 2011 ήταν εντελώς απαράδεκτη για την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας, με αποτέλεσμα το 0,7% του πληθυσμού, οι συνέπειες των οποίων οδήγησαν σε σύγχυση στην εδαφική διοικητική κατανομή περιοχών με ελληνικούς πληθυσμούς, όπως η Χιμάρα , το οποίο ήταν κατακερματισμένο με άλλες περιοχές που κατοικούνταν από Αλβανούς, χάνοντας περιφερειακή περιφερειακή διοικητική εξουσία.

No comments: