Monday, May 27, 2019

Απειλούνται οι ζωές των Ελλήνων στη Β.Ήπειρο – Μπαράζ αλβανικών επιθέσεων σε σπίτια – Οι κάτοικοι πήραν τα όπλα στα χέρια τους

SManalysis


Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2019, 3:23 μμ | Ανανέωση: Μάιος 27, 2019
Pentapostagma

Κύμα βίας και δράσης ολόκληρων ομάδων Αλβανών κακοποιών σαρώνει την Β. Ήπειρο και απειλεί την παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή, προκαλώντας πολλά και ποικίλα ερωτηματικά για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην πολιτική Ράμα, ο οποίος ουσιαστικά εδώ και μήνες παραπαίει στην χώρα. 



Πρόκειται για συστηματικό σχέδιο εκδίωξης των Ελλήνων των μειονοτικών χωριών σε Πολιτσάνη και Δρόπολη, γνωστή από την στυγερή δολοφονία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κ.Κατσίφα, την οποία εφαρμόζει το καθεστώς του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, του οποίου η μητέρα σημειωτέον είναι από την περιοχή. 

Ο αλβανικός τύπος αναφέρει ότι οι κάτοικοι των χωριών αυτών είναι σε κατάσταση πανικού από σωρεία κλοπών, ληστειών και γενικώς ενός πολύ άσχημου κλίματος, μιας και η αλβανική αστυνομία «απουσιάζει» επιδεικτικά αφήνοντας τους Έλληνες στο έλεος των αδίστακτων κακοποιών.

Πρόκειται για γνωστό κόλπο, τουρκικής εμπνεύσεως (εφαρμόστηκε κατά κόρον σε Ίμβρο και Τένεδο με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα απουσίας ικανού αριθμού Ελλήνων), για να αναγκαστούν οι λιγοστοί Έλληνες της Β.Ηπείρου να αποδημήσουν στην Ελλάδα και να περατώσουν τα σχέδια τους οι Αλβανοί πολιτικοί για την γη, σε συνεργασία με Τούρκους και Ιταλούς.

Στην Πολιτσάνη Πωγωνίου και στην Δρόπολη, οι κάτοικοι έχουν αποφασίσει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα σπίτια τους από τους κλέφτες, παίρνοντας τα όπλα στα χέρια τους.



Ηλικιωμένοι άνδρες των χωριών της περιοχής, μόλις 11 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, πραγματοποιούν κάθε βράδυ περιπολίες στο χωριό μετά από λεηλασίες που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα σε 10 σπίτια και ένα καφενείο στο ίδιο χωριό αργά το βράδυ.

«Στο χωριό οι κάτοικοι είναι ανάστατοι», δηλώνει μια Βορειοηπειρώτισα γιαγιά. Μερικά σπίτια των γειτόνων της που ζουν στην Ελλάδα, δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα κακοποιών, η οποία ξαφρίζει και τρομοκρατεί τους κατοίκους, κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα και εξαπλώνοντας τον πανικό.

«Ο κοινοτάρχης  του χωριού Πολιτσάνη δήλωσε ότι ο σκοπός των κακοποιών είναι να πληγεί η αρμονία στις σχέσεις του αλβανικού πληθυσμού και της ελληνικής μειονότητας», αναφέρει το αλβανικό κανάλι Top Channel σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις άσχημες εντυπώσεις για αυτό που λαμβάνει χώρα στα ελληνικά χωριά.

Στο χωριό Πολιτσάνη, που είναι το μεγαλύτερο χωριό της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, το 70% των κατοίκων ζουν στην Ελλάδα και αλλού.

Εκτιμάται από ειδικούς ότι οι Αλβανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ράμα, ουσιαστικά δεν κυβερνούν την χώρα μετά το μπαράζ διαδηλώσεων και βίας στα Τίρανα, κάτι το οποίο εκμεταλλεύονται ακραίοι κύκλοι σε συνεργασία με κακοποιούς, για να προσπαθήσουν να διώξουν τους εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι οι κύκλοι αυτοί χρηματοδοτούνται από τον Ερντογάν, ο οποίος δίνει άφθονο χρήμα για την κατασκευή μεγαλόπρεπου Τζαμιού στην αλβανική πρωτεύουσα και γενικά κάνει ότι μπορεί για ελέγξει την Αλβανία, μέσω της ισλαμικής θρησκείας και των αμυντικών σχέσεων.

Στο Δυρράχιο είναι γνωστό ότι η Τουρκία διαθέτει βάση υποβρυχίων, ενώ εκατοντάδες Αλβανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί φοιτούν σε τουρκικές στρατιωτικές σχολές.

Αξιωματούχοι που ανήκουν στην νυν ελληνική κυβέρνηση, φέρονται να έστειλαν σαφώς λανθασμένα μηνύματα ανοχής στην γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα να ξεσαλώσουν οι αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι με επικεφαλής τους Τσάμηδες, οι οποίοι διεκδικούν και αυτοί μετά τους Τούρκους, καθαρά ελληνικό έδαφος και ετοιμάζουν ακόμη και δικό τους κράτος στα Βαλκάνια.

Η Βόρεια Ήπειρος αποτελεί περιοχή που διαβιούν χιλιάδες Έλληνες από τους αρχαιότατους χρόνους, για αυτό και οφείλουν οι αυριανοί κυβερνώντες στην χώρα μας, να σχεδιάσουν επιμελώς και με σοβαρότητα, ειδικό σχέδιο παραμονής των Ελλήνων εκεί, αλλιώς θα έχουμε μία ακόμη «χαμένη» πατρίδα μετά τις τόσες που αφήσαμε πίσω μας.

No comments: