Tuesday, May 28, 2019

Σε Συναγερμό οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις …Εισβολή Κοσσοβάρων στον Σερβικό Τομέα της Μιτρόβιτσα!

SManalysis

 28 Μαΐου 2019

«>Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε σε κατάσταση υψηλού συναγερμού τις Ένοπλες  δυνάμεις της χώρας, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς από δυνάμεις του Κοσόβου.

Η αστυνομία του Κοσόβου έθεσε υπό κράτηση έναν Ρώσο υπάλληλο των Ηνωμένων Εθνών, μέλος της προσωρινής αποστολής διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία του Κοσόβου ξεκίνησε επιχείρηση τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Έχουμε πληροφορίες ότι 23 Σέρβοι τέθηκαν υπό κράτηση… Τέθηκε επιπλέον υπό κράτηση ένας Ρώσος υπήκοος, ο Μιχαήλ Κρασνοσένκοφ, υπάλληλος της προσωρινής αποστολής διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο», είπε ο κ. Βούτσιτς.

Αστυνομία στο Κόσοβο
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Σερβίας έθεσε σε κατάσταση υψηλού συναγερμού τις δυνάμεις της χώρας, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς από δυνάμεις του Κοσόβου στην κατά κύριο λόγο σερβική περιοχή της Βόρειας Μιτρόβιτσα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Σερβίας, δυνάμεις του Κοσόβου εισχώρησαν στην επικράτεια και των τεσσάρων δήμων της Σερβίας στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, συλλαμβάνοντας Σέρβους πολίτες και αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι έγραψε στο Facebook ότι αστυνομική επιχείρηση φέρεται να «διεξάγεται σε ολόκληρο το Κόσοβο, στοχεύοντας άτομα που ασχολούνται με λαθρεμπόριο, οργανωμένο έγκλημα και άλλα ποινικά αδικήματα».

 Οι Σέρβοι πάντως διαμηνύουν σε όλους οτι αυτή τη φορά  δεν θα αφήσουν του Σέρβους στο έλεος των Κοσσοβάρων

No comments: