Wednesday, April 10, 2019

«Ελληνικές παρελάσεις σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη, με σοβινιστικά μηνύματα κατά της Αλβανίας»

SManalysis



Απρίλιος 9, 2019. ECHEDOROS


«Η αδελφή του τρομοκράτη Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι τιμητικά επικεφαλής της ελληνικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Συνεχίζει:



«Έχοντας λάβει πολλές ειδοποιήσεις και καταγγελίες από την αλβανική κοινότητα, την Αλβανική Αμερικανική Ένωση στη Μασαχουσέτη, η ‘BESA’ έχει δρομολογήσει μια αναφορά για απάντηση.


Έτσι, θέλουμε να ανακοινώσουμε στην κοινότητά μας ότι ο πρόεδρος μας, Μαρκ Κόσμο, η συμπρόεδρος Ζέτα Καζίου και ο συγγραφέας Γκαζμέντ Καπλάνι, έχουν συντονιστεί με τους ηγέτες της τοπικής κοινότητας να ξεκινήσουν μια αναφορά (petition) που θα λέει ότι δεν θα ανεχθούμε εχθρικά και αποσχιστικά συνθήματα κατά της χώρας στην κοινότητά μας στη Βοστώνη ή τη Μασαχουσέτη, που είναι το σπίτι μας»,αναφέρει η αλβανική οργάνωση BESA’ στο Facebook.


Με πρωτοβουλίες ορισμένων ελληνοαμερικανικών κύκλων στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, τιμάται ο τρομοκράτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από ένοπλη σύγκρουση με την αλβανική αστυνομία στο νότο της Αλβανίας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.


«Η αδελφή του σκοτωμένου μαχητή, Ερμιόνη Κατσίφα, θα είναι τιμητικά η επικεφαλής της Ελληνικής Παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου.


Μέχρι στιγμής, μόνο ο Σύνδεσμος «Αλβανικές Ρίζες» έχει αντιδράσει σε αυτό. Οι «Αλβανικές Ρίζες» αποφάσισαν να τιμήσουν την Τσαμουριά, κατά την 75η επέτειο της τραγωδίας, κατά την παρέλαση των μεταναστών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στη Νέα Υόρκη», καταλήγει το δημοσίευμα.

No comments: