Sunday, October 8, 2017

Την «πάτησε» εφημερίδα του Ράμα στη Χειμάρρα – Παρουσίασε Έλληνα δικηγόρο ως βουλευτή της Χρυσής Αυγής



8 Οκτωβρίου 2017, Tribune


Η αλβανική προπαγάνδα την πάτησε άσχημα αυτή τη φορά.



Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να δυσφημίσει τον αγώνα των κατοίκων της Χειμάρρας για τις περιουσίες τους, η αλβανική εφημερίδα TEMA -στη διαδικτυακή της έκδοση- «είδε» -δηλαδή φαντάστηκε- μεταξύ των Χειμαρριωτών, και άλλων Ελλήνων μειονοτικών που διαμαρτύρονταν την Παρασκευή το πρωί, και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Κούζηλο.

Βεβαίως ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν βρέθηκε ποτέ στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, αλλά έχει… κωμικοτραγικό ενδιαφέρον το τι συνέβη.

Την Παρασκευή το πρωί κάτοικοι της Χειμάρρας και άλλων γειτονικών περιοχών συγκεντρώθηκαν έξω από δημοτικό χώρο όπου γινόταν σύσκεψη για το περιουσιακό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δύο Αλβανοί υπουργοί, η Μιρέλα Κουμπάρο (υπ. Τουρισμού) και ο Νταμιάν Γκικνούρι (υπ. Ενέργειας) -σ.σ. ο δεύτερος είναι εξωμότης ελληνικής καταγωγής από χωριό της Χειμάρρας-, ο ατιμασμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, που του αφαίρεσε η Ελληνική Δημοκρατία την ελληνική υπηκοότητα για αντεθνική δράση, ορισμένοι από τους κατοίκους που απειλούνται με δήμευση ή κατεδάφιση οι περιουσίες τους από το αλβανικό κράτος και η πενταμελής διαπραγματευτική ομάδα των Ελλήνων γηγενών κατοίκων της Χειμάρρας.

Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Έλληνες της περιοχής, που δεν τους επιτράπηκε να παραστούν στη σύσκεψη αν και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, οι οποίοι είχαν απλώσει τα πανό τους και διαμαρτύρονταν.

Η αλβανική κυβέρνηση είχε λάβει υψηλά μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες ασφαλίτες με πολιτικά και άλλους με φωτογραφικές μηχανές να απαθανατίζουν πρόσωπα.



Αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, οι Αλβανοί υπουργοί και ο ατιμασμένος δήμαρχος Γκόρος αποχώρησαν υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, οι οποίοι μάλιστα φώναζαν τον δήμαρχο «προδότη».

Ο Γκόρος ήταν τρομοκρατημένος αλλά και σοκαρισμένος διότι ο ίδιος ο πρώτος ξάδελφός του ήταν εκείνος που τον φώναζε πιο δυνατά από όλους «προδότη».

Δείτε και το σχετικό βίντεο με τις αποδοκιμασίες:



Φοβισμένοι όμως ήταν και οι Αλβανοί, που μετά τη σθεναρή υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής Πρεσβείας στους Χειμαρριώτες, δεν ήξεραν που πατάνε και που βρίσκονται, για αυτό και με μεθόδους «Σιγκουρίμι» τραβούσαν φωτογραφίες για να αποθαρρύνουν τους Έλληνες μειονοτικούς. Η όλη τους όμως συμπεριφορά φανέρωνε ότι δεν είναι οι Έλληνες της Χειμάρρας και της Βόρειας Ηπείρου εκείνοι που φοβούνται.

Λίγες ώρες μετά, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα TEMA, γνωστή για την ανθελληνική της προπαγάνδα, σε ανάρτησή της ισχυρίστηκε ότι μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και ο προαναφερθείς χρυσαυγίτης βουλευτής. Είναι πάγια τακτική των Αλβανών να προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους ομογενείς μας ότι τάχα υποκινούνται από τη νεοναζιστική οργάνωση.

Ωστόσο, ο λαός της Χειμάρρας όχι μόνο είναι δημοκρατικός, όπως εξάλλου φαίνεται και στις κάλπες, αλλά και οι λαμπρές σελίδες της χειμαρριώτικης ιστορίας δεν έχουν τέτοιες σκιές.

Οι απίθανοι τύποι της εφημερίδας TEMA δημοσίευσαν μια φωτογραφία όπου έδειξαν ως βουλευτή της Χρυσής Αυγής έναν παριστάμενο με δύο στελέχη της Ομόνοιας.

Για κακή τους τύχη όμως, ο εικονιζόμενος είναι ο δικηγόρος Νίκος Λαγομιτζής, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή επειδή επιθυμούσε να επισκεφτεί τη γη των προγόνων του, το Χόρμοβο και τη Χειμάρρα και επί της ευκαιρίας έσπευσε, ως νομικός, στο πλευρό των συμπατριωτών του.

Μόλις ο Νίκος Λαγομιτζής είδε να τον παρουσιάζουν ως βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν έχασε χρόνο και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, που ήδη κάνει τον γύρο των βορειοηπειρωτικών ιστοσελίδων:

Διάψευση δημοσιεύματος της αλβανικής εφημερίδας TΕΜΑ

Αναφορικά με δημοσίευμα, με ημερομηνία δημοσίευσης 06/10/2017, της αλβανικής ιστοσελίδας και εφημερίδας «TEMA» Τιράνων, με εκδότη τον Mero Baze, που αναπαρήχθηκε από εκατοντάδες άλλα ΜΜΕ της Αλβανίας κι άλλων χωρών επάγομαι τα κάτωθι:

Ονομάζομαι Νίκος Λαγομιτζής του Κωνσταντίνου, είμαι δικηγόρος Αθηνών Ελλάδος και έλκω εκ πατρός απώτερη καταγωγή από το χωριό Χόρμοβο και της επαρχίας Χειμάρρας της Βόρειας Ηπείρου, ο δε πρόγονος μου Κωνσταντίνος Λαγουμιτζής Χορμοβίτης, ήταν ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ενώ και πιο κοντινοί συγγενείς μου έδωσαν μάχες στα γύρω βουνά για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τον φασισμό.

Επομένως καμία σχέση δεν έχω με βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, του κόμματος της ΧΑ, όπως γράφτηκε ψευδώς και χωρίς καμιά διασταύρωση από την ως άνω ιστοσελίδα και εφημερίδα.

Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην περιοχή ήταν κυρίως να ενισχύσω με τις δυνάμεις μου τον αγώνα των κατοίκων της Χειμάρρας για τη διάσωση των περιουσιών τους που θέλει να αρπάξει το αλβανικό κράτος.

Προφανώς αυτό ενόχλησε κάποιους κύκλους και συνέταξαν το ως άνω άθλιο και προβοκατόρικο δημοσίευμα, αποκλειστικά με σκοπό τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και κυρίως για να κηλιδώσουν το δίκαιο αγώνα των Χειμαρριωτών.

Για όλα τα παραπάνω έχω ήδη δώσει εντολή σε συναδέλφους Έλληνες δικηγόρους της Βόρειας Ηπείρου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διαφύλαξης της τιμής και της υπόληψης μου, έναντι των τοπικών αλλά και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, αλλά και μέσω της διπλωματικής οδού.

Είμαι δε σίγουρος πως ο αγώνας των αδελφών Ελλήνων Χειμαρριωτών θα δικαιωθεί και σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα να ξαναβρεθούμε στα μαρμαρένια αλώνια της δόξας, της τιμής και των αγώνων.

Με εκτίμηση,

Νίκος Λαγομιτζής

Είδαν τα λαγωνικά της εφημερίδας TEMA έναν με γραβάτα, κοστούμι και ομπρέλα και τον πέρασαν για βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για κακή τους τύχη όμως είναι ο δικηγόρος Νίκος Λαγομιτζής και τους έδωσε ραντεβού στα δικαστήρια…

Γελάει όλη η Βόρεια Ήπειρος

Βορειοηπειρωτικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE επεσήμαναν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι πένες του Ράμα γράφουν ψέμματα περί εμπλοκής χρυσαυγιτών στα ζητήματά τους, ωστόσο αυτή τη φορά πιάστηκαν στην παγίδα τους.

Μάλιστα, όπως μας είπαν, το φιάσκο της εφημερίδας TEMA θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο της άθλιας προπαγάνδας ενός καθεστώτος που κατηγορείται για σχέσεις με ολιγάρχες, μαφία και ισλαμιστικούς κύκλους.

Στην εύθυμη νότα, που επίσης μας μετέφεραν, το δημοσίευμα της TEMA έχει γίνει μεγάλο ανέκδοτο στις παρέες των Χειμαρριωτών και όχι μόνο.

No comments: