Thursday, October 12, 2017

Η Ελλάδα ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία και η Τουρκία προτελευταία – Να τα βλέπει ο αλβανικός λαός αυτά!


Image result for greece 1 investment in albania

12 Οκτωβρίου 2017, Tribune

Ενώ η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία, τρεις φορές μεγαλύτερος από την Τουρκία, το καθεστώς Ράμα υπονομεύει διαρκώς τις σχέσεις των Τιράνων με την Αθήνα, υποστηρίζοντας και προωθώντας απροκάλυπτα ανθελληνικές πολιτικές, τόσο σε ό,τι αφορά τη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη χώρα, όσο και τις διακρατικές σχέσεις, υποδαυλίζοντας ανιστόρητους αλυτρωτισμούς σαν το ανύπαρκτο τσάμικο ζήτημα.



Να σημειωθεί ότι το καθεστώς Ράμα κάνει ό,τι μπορεί για να μετατρέψει την Αλβανία σε τουρκικό προτεκτοράτο -αφού τη μετέτρεψε σε μια απέραντη χασισοφυτεία- προπαγανδίζοντας διαρκώς τις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι τάχα η Τουρκία είναι η μεγάλη φίλη της Αλβανίας, ενώ στην πραγματικότητα ο μοναδικός φίλος που έχει η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Ελλάδα έχει επενδύσεις στη χώρα ύψους 1,27 δισ. ευρώ, που αναλογούν στο 21% περίπου του συνόλου των ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Όπως επισημαίνει η αντιπολιτευόμενη αλβανική εφημερίδα Στάνταρτ, η Ελλάδα παραμένει ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία με μεγάλη διαφορά με τους υπόλοιπους επενδυτές.

Δεύτερος μεγάλος επενδυτής στην Αλβανία, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, είναι η Ολλανδία, με 817 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη ποσότητα ολλανδικών επενδύσεων, διευκρινίζει η αλβανική εφημερίδα, έχουν σχέση με εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες εκεί ως offshore.

Όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας, έχουμε και την Ελβετία, κυρίως χάρη του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (άρα δεν γίνεται λόγος για καθαρά ελβετικές επενδύσεις, μόνο που η εταιρεία του αγωγού είναι εγγεγραμμένη στην Ελβετία).

Τρίτος επενδυτής στην Αλβανία είναι ο Καναδάς με 810 εκατ. ευρώ, χάρη στις επενδύσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Bankers Petroleum που τελευταία πουλήθηκε σε Κινέζους.

Η Ιταλία έχει επενδύσει στην Αλβανία 632 εκατ. ευρώ, η Τουρκία 482 εκατ. ευρώ και η Αυστρία 409 εκατ. ευρώ.

Ο αλβανικός λαός, μετά και την παράθεση των παραπάνω στοιχείων, οφείλει να αναγνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός του φίλος και να μην παρασύρεται είτε από τους κήρυκες του ισλαμισμού, που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε χαλιφάτο των Βαλκανίων, είτε από τους μωροεθνικισμούς καιροσκόπων που το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπονομεύουν την πρόοδο και την προκοπή του αλβανικού λαού.

No comments: