Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα Αλβανών και Κροατών, με σκοπό να χτυπήσουν την Σερβία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ενημέρωσε τον Σέρβο Πρωθυπουργό Α.Βούσιτς πως η Σερβία κινδυνεύει να δεχθεί αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα με την βοήθεια μάλιστα των Δυτικών.
Αλβανία και Κροατία, προετοιμάζουν συντονισμένες επιθέσεις στους Σέρβους στο νότιο και δυτικό κομμάτι της Σερβίας αντίστοιχα. Οι δύο αυτές χώρες, θα βρουν διάφορα προσχήματα με σκοπό να δικαιολογήσουν την συγκεκριμένη τους πράξη. 
Αλβανοί και Κροάτες συντονίζουν από κοινού τις επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τα σχεδιά τους θα λάβουν χώρα την ίδια μέρα, προκειμένου να αποτρέψουν τους Σέρβους στο να αντιδράσουν κατάλληλα.
Όλες αυτές οι πληροφορίες βρέθηκαν στα χέρια των Σερβικών μυστικών υπηρεσιών, από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ρωσίας. Όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι στις όλες δραστηριότητες εμπλέκονται και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, οι οποίοι σχεδιάζουν να διαπράξουν νέα εγκλήματα.
Όπως αναφέρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, Αλβανοί και Κροάτες βιάζονται, καθώς θέλουν να επωφεληθούν λόγω της κατάστασης που υπάρχει στις ΗΠΑ, καθώς το όλο κλίμα μυρίζει μπαρούτι με τον πόλεμο που υπάρχει μεταξύ Τραμπ και παλιού κατεστημένου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Από την άλλη πλευρά, οι δύο αυτές χώρες, φοβούνται αφενός μια πιθανή συμμαχία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, και αφετέρου την ενδυνάμωση της Σερβίας τόσο σε οικονομικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Ως εκ τούτου, εκτιμούν ότι αυτή μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να επιτεθούν στους Σέρβους στο Β. Κοσσυφοπέδιο και στην Σερβική Δημοκρατία.
Οι Ρώσοι όπως έχουμε αναφέρει στο pentapostagma.gr, έχουν ήδη άτομα στο Κόσοβο και παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά.
Χθες μόλις, ενημέρωσαν την Σερβία, για τις περιπολίες που έκαν ειδικές δυνάμεις Κοσοβάρων και Αλβανών σε περιοχές όπου διαμένουν Σέρβοι. Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου φοβούνται, ότι κάποιοι προετοιμάζουν το έδαφος για την υλοποίηση εθνοκάθαρσης, με σκοπό να φύγουν και οι τελευταίοι Σέρβοι.

Η κατάσταση είναι δραματική, με τον Σέρβο πρωθυπουργό Βούτσιτς, να καλεί πρώτη φορά σε έκτακτο συμβούλιο το υπουργό Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Βούτσιτς, η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά η Σερβία θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις εντάσεις