Wednesday, February 8, 2017

Τρομοκρατούν Έλληνες της Χιμάρας για να αρπάξουν ακίνητα Μοναστηριού!


Proinos Logos

• Πολιτική κάλυψη- που οδήγησε στην απόλυση τον Υπουργό Δικαιοσύνης  που την κατήγγειλε - παρέχει η Αλβανική Κυβέρνηση στον καταζητούμενο από τις Ελληνικές αρχές και την Ιντερπόλ Κελμέντ Μπαλίλι, αλλά και νέο κύκλο διώξεων σε βάρος Ελλήνων της Χιμάρας περιλαμβάνει η «ατζέντα» της Κυβέρνησης του Έντι Ράμα στην Αλβανία. Τακτική η οποία εξακολουθεί να αγνοεί συστηματικά τις νουθεσίες- παροτρύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των Μειονοτικών δικαιωμάτων.

 Η νέα ανθελληνική επιχείρηση στη Χιμάρα, εξελίσσεται με προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα πολλών νεαρών ατόμων, με στόχο να κάμψουν τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις τους για την καταπάτηση έκτασης που ανήκει στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων. Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία προσθέτει ακόμη ότι ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα γίνονται και σε μοναχό άλλου μοναστηριού της περιοχής για το ίδιο θέμα.


 Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» καταγγέλλει επίσης  ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας ξεκίνησε οικοδομικές εργασίες, χωρίς να διαθέτει σχετική αδεία δόμησης, σε οικόπεδο που εφάπτεται των τοιχών της Μονής ενώ στον ίδιο χώρο εμφανίζονται πρώην στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του αλβανικού κράτους, ως ιδιοκτήτες οικοπέδων.

«Αντί   οι κρατικοί φορείς να παρέμβουν για την αναστολή των αυθαιρεσιών, συμπράττουν με τις παρακρατικές ομάδες πιέζοντας ταυτόχρονα να σταματήσουμε τη διαμαρτυρία.
Για άλλη μια φορά ζητούμε ώστε ο διεθνής παράγοντας να στρέψει την προσοχή στο ζήτημα αυτό της προστασίας των ελληνικών και ορθόδοξων κοινοτήτων.

Θα συνεχίσουμε παρά την ψυχολογική βία και τις προσπάθειες εκφοβισμού να αγωνιζόμαστε για τα κατοχυρωμένα δίκαια μας», προσθέτει η Οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας.

Καλύπτουν τον μεγαλέμπορο - καταζητούμενο!

Στο άλλο μέτωπο, της αναζήτησης του καταζητούμενου πρώην Διευθυντή Συγκοινωνιών Αγίων Σαράντα και φιλοκυβερνητικό παράγοντα Κελμέντ Μπαλίλι, διαδραματίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ιλι Μανιάνι (που προερχόταν από το κόμμα του Προέδρου της Βουλής Ιλίρ Μέτα), αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Κυβέρνηση, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις εντός Αλβανίας για όσα ανέφερε περί συγκάλυψης των υποθέσεων ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και αυτή του καταζητούμενου. Φαίνεται όμως να μην έχουν όλοι στην Κυβέρνηση την ίδια άποψη.

Το αντίθετο συμβαίνει  και είναι ενδεικτικό του βαθμού της διαφθοράς που υπάρχει. Κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονται και διαμένουν στο ξενοδοχείο του καταζητούμενου στους Αγίους Σαράντα, με το βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντουάρντ Ντότσα να συγχαίρει τον Μπαλίλι για την ανάπτυξη της Αλβανικής Οικονομίας. Δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί και κατά της Ελλάδας, μιλώντας έμμεσα για σκευωρία και για σκοπιμότητες που έχουν στόχο τις πλούσιες αλβανικές οικογένειες.

Στο ίδιο κλίμα «αποενοχοποίησης» του καταζητούμενου κινούνται και ορισμένα δημοσιεύματα στον Αλβανικό Τύπο, που κάνουν λόγο για παραβίαση των Αλβανικών χωρικών υδάτων από σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού. Σημειωτέον ότι ο Μπαλίλι κατηγορείται ως εγκέφαλος διακίνησης με φορτηγά, μέσω Ελλάδος, δύο τόνων χασίς προς χώρες της Ευρώπης.

Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και η πίεση που ασκεί η αντιπολίτευση στο ζήτημα της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και ειδικά του χασίς, έχουν προκαλέσει παρασκηνιακές πιέσεις της Αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα, που ζητά από την Κυβέρνηση Ράμα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Τελικά η υπόθεση πέρασε στα «χέρια» του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ο οποίος προχωρά στη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, τις οποίες ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τις υλοποιήσει η Κυβέρνηση Ράμα.

No comments: