Sunday, February 12, 2017

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ανάπτυξη σερβικών δυνάμεων στο Β.Κοσσυφοπέδιο – Ο θρύλος της Σερβίας, ο φόβος και ο τρόμος των Αλβανών βγήκε για κυνήγι…

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ανάπτυξη σερβικών δυνάμεων στο Β.Κοσσυφοπέδιο – Ο θρύλος της Σερβίας, ο φόβος και ο τρόμος των Αλβανών βγήκε για κυνήγι…

Πριν λίγο είχαμε έκτακτη ανακοίνωση της KFOR στην οποία αναφέρεται ότι : «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς  τι κάνει ο σερβικός στρατός...
Δημοσίευση

12 Φεβρουαρίου 2017, 10:06 μμ

Πριν λίγο είχαμε έκτακτη ανακοίνωση της KFOR στην οποία αναφέρεται ότι : «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς  τι κάνει ο σερβικός στρατός στα βουνά του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου». 

Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η παρουσία επίλεκτων σερβικών στρατιωτικών σχηματισμών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, και συγκεκριμένα στα βουνά του Λεποσάβιτς, ενώ οι Αλβανοί διαμαρτύρονται ότι δεν  παρατηρείται κανένα  μέτρο από τα νατοϊκά όργανα ασφαλείας.

Η Σερβία υπενθυμίζουμε ότι από την κρίση με το σερβικό τρένο έχει αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες κατά μήκος της διοικητικής γραμμής των δύο χωρών.



Πληροφορίες φέρουν να δρουν  μαζί με τους Σέρβους και Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι «συντονίζουν» τις αποστολές με το γενικό επιτελείο  στην Μόσχα για την παροχή ενδεχόμενης βοήθειας όλων των τύπων.

Οι Αλβανοί που κατοικούν στην περιοχή έχουν οργανωθεί στα πρότυπα του UCK , αλλά τρέμουν στην περίπτωση που συναντηθούν με τους Σέρβους και Ρώσους επίλεκτους κομάντος και ζητούν νατοϊκή βοήθεια.

Η KFOR ως γνωστό και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες φέρει  την κύρια ευθύνη για τη διατήρηση της ασφάλειας, ενώ νατοϊκοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο είναι ήρεμη και σταθερή, και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας…μην γνωρίζοντας καν την δράση των Σέρβων στα βόρεια.

Οι Σέρβοι δηλώνουν για την στρατιωτική  δραστηριότητα στην περιοχή την εκτέλεση άσκησης εφέδρων καταδρομέων με αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού του «εχθρού» στα βουνά του  Λεποσάβιτς, με την  KFOR στην συνέχεια να ανακοινώνει ότι επιτηρεί αυστηρά ολόκληρη την επικράτεια και την κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο.

Επιβεβαιώνεται επίσης η παρουσία στην περιοχή εκτός των τακτικών σερβικών δυνάμεων και της δύναμης του Μομτσίλο Αρλώφ, ενός  πρώην Σέρβου αξιωματικού που δρα  στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, με την  μονάδα του στα βουνά του  Λεποσάβιτς..

Η νατοϊκή δύναμη KFOR  σε άλλη έκτακτη ανακοίνωση της αναφέρει ότι « οι επιχειρήσεις  του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο  συμβάλουν  στη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες στο Κοσσυφοπέδιο. Πρέπει πάντα να κάνουμε πρώτα  αξιολόγηση όλων των πιθανών κινδύνων που απειλούν το Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο, εμείς δεν σχολιάζουμε  οποιαδήποτε πληροφορία από οποιαδήποτε πηγή  ή οργάνωση», καταλήγει η ανακοίνωση της KFOR.

Για τους γνώστες της περιοχής το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο και γενικά όλη η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη εκτός από ψηλά βουνά, με ρεματιές και λαγκάδια με πολύ πυκνή βλάστηση , η οποία είναι αδύνατο να επιτηρηθεί και φυσικά να ελεγχθεί.



Τα περάσματα και τα μονοπάτια είναι αμέτρητα και γενικά αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για επιχειρήσεις καταδρομικού τύπου.

Ούτε οι Αλβανοί , ούτε φυσικά οι νατοϊκοί με τα όποια μέσα διαθέτουν δεν μπορούν να ελέγξουν μια τέτοια περιοχή, το έδαφος της οποίας αποτελεί «σύμμαχο» των Σέρβων κομάντος που το γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή.

Επί ευκαιρία του γεγονότος υπενθυμίζουμε την ρήση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ το 1994 στρατηγού Βερυβάκη στον ομόλογο του Αμερικανό στρατηγό  Σβάρτσκωφ και την επιθυμία του να εισβάλει με μεγάλες  δυνάμεις  στην Βοσνία.

Τότε σε συζήτηση και ερώτηση του Αμερικανού στον Έλληνα ανώτατο αξιωματικό, η απάντηση ήταν αφοπλιστική , « η περιοχή έχει χίλιες πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις, για αυτό ετοίμασε 100.000 μεγάλες σακούλες για τα πτώματα.»

Το σκηνικό στην περιοχή σιγά-σιγά υπερθερμαίνεται και ταχύτατα  θα έχουμε εξελίξεις, για αυτό ας είμαστε έτοιμη και στην πατρίδα μας για να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα .

No comments: