Friday, January 27, 2017

Ja si behet betimi ushtarak ne Greqi
Ka patur paqartesi ne opinionin shqiptar rreth ceshtjes se nje flamuri me duar shqiponje dhe Betimit Ushtarak ne Ushtrine Kombetare Greke. Ndersa nga ana shqiptare, ndoshta i quajne "Krenare", nga Ligjet Greke, ata mund te rrezikojne per tradheti. Por ajo eshte per tu pare nga Gjykatat e Greqise.

Sipas Ligjit te Nenshtetesise, qytetaret e cilido kategorie, kur i jepet nenshtetesia, kryejne edhe betimin civil, por ndersa shkojne te thirrur Ushtar, ata kryejne edhe Betimin Ushtarak, duke kuptuar se do ti sherbeje Greqise, deri ne vdekje.

No comments: