Wednesday, May 25, 2016

Αυτοί είναι οι VIP αγοραστές του πλαστογραφημένου κτήματος στην Χιμάρα


Πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Αυλώνας ανακοίνωσε την κατάσχεση κτήματος με έκταση 20.000 τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή του κόλπου του Πανόρμου στην Χιμάρα. Αν και πρόκειται για χοντρή και πασιφανή πλαστογράφηση, το κτήμα είχε εγγραφεί στο κτηματολόγιο Αυλώνας παρά τους ελέγχους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άλλοι κάτοικοι της Χιμάρας στην ίδια κρατική υπηρεσία.
Το κτήμα το οποίο αρχικά ανήκε στον κάτοικο Χιμάρας Βασίλη Ράπο, είχε στην συνέχεια "πουληθεί" και παραχωρηθεί δωρεάν σε άλλους, οι οποίοι όπως προκύπτει είναι γνωστά πρόσωπα όχι μόνο στην Χιμάρα αλλά και σε ολόκληρη την Αλβανία με θέσεις και διασυνδέσεις στο αλβανικό κράτος.
Ποιοι είναι οι VIP "αγοραστές" του πλαστογραφημένου κτήματος;
Με βάση δημοσίευμα γνωστής αλβανική ιστοσελίδας ειδήσεων προκύπτει πως το κτήμα έχει πουληθεί και παραχωρηθεί δωρεάν σε δύο συγγενείς ενός γενικού υποδιευθυντή της αστυνομίας της Αλβανίας με καταγωγή από το χωριό Πήλιουρη της Χιμάρας, σε έναν γνωστό στην τοπική κοινότητα δικηγόρο, σε έναν πρώην αρχηγό της αστυνομίας και σε έναν μεγάλο επιχειρηματία στα Τίρανα.
Με βάση το δημοσίευμα του Syri,net πρόκειται για τον γνωστό δημοσιογράφο με καταγωγή από το χωριό Πήλιουρη Aleksander και τον αδερφό του Andon Cipa, τον πολύ γνωστό και δραστήριο στην Χιμάρα δικηγόρο Agron Gurabardhi με την σύζυγο του, τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Gjelosh Prendi, και τον γνωστό επιχειρηματία στα Τίρανα N. Janina.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο blog SManalysis προκύπτει πως και το υπόλοιπο κτήμα όπου έχουν κατασκευαστεί θερινές κατοικίες έχει πουληθεί σε δήμαρχο από την νότια Αλβανία και στον αδερφό του που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλβανικής αστυνoμίας και άλλους. Ο αρχικός τίτλος ιδιοκτησίας για αυτή την επιφάνεια είχε εκδοθεί στον Βασίλη Ράπο με βάση το νόμο 7501 Περί αγροτικής γης, αν και στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει αγροτική γη αλλά βοσκοτόπια.
Τα στοιχεία αυτά έλυσαν τις απορίες μας για το πως κατάφερε να γραφτεί αυτό το πλαστογραφημένο κτήμα στο κτηματολόγια Αυλώνας τόσο εύκολα.

Πηγή: http://www.himara.gr

No comments: