Tuesday, September 15, 2009

Στρατηγικό Σχέδιο, "Διασπορά" για την αφομοίωση της γης των Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο

SManalysis

Σύμφωνα με το BBC Radio στην αλβανική γλώσσα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έχει εκπονήσει ένα νομοσχέδιο που ανοίγει τη δυνατότητα των εταιρειών από την αλβανική διασπορά και κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο να επενδύσουν σε γη ακτές του Ιονίου.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτική Κοσσυφοπεδίου Ρωτημένος από δημοσιογράφους σχετικά με τις επενδύσεις στη γη της νότιας ακτής του Ιονίου. Το ερώτημα tου ένα δημοσιογράφος από το Κοσσυφοπέδιο, πολλοί κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου ακόμη και Ηνωμένες Πολιτείες, προσπάθησαν να επενδύσουν στη δημιουργία συνθηκών για την νότια ακτή της Αλβανίας.

Μπερίσα απάντησε ότι η περίπτωση αυτή «η κυβέρνηση που θα οδηγήσει, έχει εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου, έτσι ώστε όλοι οι επενδυτές από τη διασπορά και το Κοσσυφοπέδιο να επενδύσουν στην Αλβανία, στην ακτή του με όμορφο, Ιόνιο Πέλαγος”. Οι δηλώσεις του Μπερίσα γίνεται στα ίδια μήκη κύματος, εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας που ζουν στην ακτή του Ιονίου Πελάγους.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή εμφανίζεται πιο αδιάφοροι για το τι συμβαίνει με τις ιδιότητες των εθνοτικών Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο, που βασίζεται σε στρατηγικό σχέδιο εθνικιστής "Διασπορά" του Σαλί Μπερίσα έστειλε μηνύματα προς τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

Σχέδιο «Διασπορά» του Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έχει μακρά ανάλυση από Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι θεωρούν ότι η αδιαφορία της Αθήνας ειδικά σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν επηρεάζει τα εθνικά θέματα της Ελλάδα.

No comments: