Wednesday, September 2, 2009

Μήνυμα ''Πρωινού Λόγου'' σε Ξέρα και ΣΙΑ για αντίδραση στις πρωτοβουλίες Μπερίσα !!!


Ενώ διακαώς επιθυμεί να εντάξει την Αλβανία στην Ενωμένη ΕυρώπηΚΟΝΤΡΑ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Αλλάζει ονόματα Βορειοηπειρωτικών χωριών, εκχωρεί σε τρίτους περιουσίες Ελλήνων και αρνείται την ίδρυση Πανεπιστημίου από τον Αναστάσιο...
Ο Μπερίσα μετά την εκλογική του νίκη και αφού έχει εκμεταλλευτεί, όσο δεν χωράει άλλο την Ελληνική Μειονότητα, μέσω των πολιτικών της, φαίνεται πως σχεδιάζει συστηματικά τον αφανισμό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού! Ενώ πριν από τις εκλογές έκανε «επίθεση φιλίας» προς τους Βορειοηπειρώτες, τώρα θέλει να αλλάξει τα ονόματα των χωριών τους από Ελληνικά σε Αλβανικά, αφού δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι υπάρχουν «ωραία Αλβανικά ονόματα που μπορούν να αντικαταστήσουν τις ξενόφερτες ονομασίες»!

Και όχι μόνο αυτό… Ετοιμάζει νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο όσες εκτάσεις δεν καλλιεργούνται από τους Μειονοτικούς, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα παραχωρούνται σε άλλους... ακτήμονες για να τις αξιοποιήσουν. Δηλαδή η «δημοκρατική» κυβέρνηση Μπερίσα που βρίσκεται στην εξουσία και με ψήφους Βορειοηπειρωτών, κοντεύει να ξεπεράσει και τις μεθοδεύσεις του αλήστου μνήμης Εμβέρ Χότζα! Παράλληλα, και αυτό είναι το κωμικό στοιχείο της υπόθεσης, απηύθυνε πρόταση στο Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βαγγέλη Ντούλε για μετεκλογική συνεργασία (!) αν και το ΚΕΑΔ μόλις πριν λίγες εβδομάδες κατέβηκε στις εκλογές συνεργαζόμενο με το σοσιαλιστικό κόμμα του Έντυ Ράμα.

Τόσο η «ΟΜΟΝΟΙΑ», όσο και οι υπόλοιποι Ελληνικής καταγωγής βουλευτές της Αλβανία θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και άμεσα να αντιδράσουν. Όχι με ψιθύρους, αλλά με δυναμικό τρόπο.ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣΠαρά το ότι η Αλβανία επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν τούτοις σχεδιάζεται από την κυβέρνηση η κατάργηση των Ελληνικών ονομάτων των Βορειοηπειρωτικών χωριών. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η χρήση και του Ελληνικού και του Αλβανικού ονόματος, είναι ως ένα σημείο δικαιολογημένη. Και αυτό, γιατί τα Ελληνικά χωριά ανήκουν στην Αλβανική επικράτεια. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να επιχειρείται η διαγραφή των Ελληνικών ονομάτων.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ!Επιπλέον με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της γειτονικής χώρας απορρίφθηκε η αίτηση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου και Ελληνικών φορέων για την ίδρυση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε το Συμβούλιο, προκειμένου να ματαιώσει την πρωτοβουλία ήταν ότι το εκπαιδευτήριο θα είχε ως επωνυμία την ελληνική λέξη Logo (Λόγο). Οπως ήταν φυσικό, η απόρριψη του ονόματος «Logo» και της προς έγκριση άδειας για ελληνικό εκπαιδευτήριο, έχει ενοχλήσει τους Έλληνες της Αλβανίας.Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η απορία που εκφράζουν ομογενείς, πώς είναι δυνατόν να απορρίπτεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μόνο και μόνο επειδή έχει ελληνική λέξη στην επωνυμία του και την ίδια ώρα η ελληνικότατη λέξη «democracy» να χρησιμοποιείται στο όνομα της χώρας - Δημοκρατία της Αλβανίας (Democracy of Albania).

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣΟ διωγμός των Μειονοτικών της Βορείου Ηπείρου αποτυπώνεται και σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Αλβανική κυβέρνηση. Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους, θα παραχωρούνται για εκμετάλλευση σε τρίτους που επιθυμούν να τις καλλιεργήσουν. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες θα αμοίβονται με το 1/10 της παραγωγής.Αρπάζει, δηλαδή, το Αλβανικό κράτος στα φανερά τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αφού, ως γνωστόν, ελάχιστοι από αυτούς καλλιεργούν την γη τους. Είναι, όμως δυνατόν, μια χώρα που θέλει επίμονα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ακολουθεί τέτοιες αντιδημοκρατικές τακτικές; Π.Λ

No comments: