Wednesday, March 20, 2024

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Βελιγράδι: Η Σερβία είναι πιο κοντά στο ΝΑΤΟ παρά στο Κόσοβο

SManalysis





Η Προεδρία του Κοσσυφοπεδίου αντιδρά: Η Σερβία δεν μπορεί να ονειρεύεται ότι είναι μέρος του ΝΑΤΟ

Η εκπληκτική δήλωση για τη Σερβία ως πιθανό μέλος του ΝΑΤΟ, φαίνεται να θέτει την περιοχή υπό την Ομοσπονδία της Σερβίας, εάν η Σερβία ενώσει τη Δημοκρατία της Βοσνίας, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο, οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες.

Ο Χιλ είπε ότι η Σερβία είναι πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ από το Κοσσυφοπέδιο, Οσμάνι: Η Σερβία δεν μπορεί καν να ονειρευτεί την ένταξη στη Συμμαχία



Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, δήλωσε ότι η Σερβία δεν μπορεί να ονειρεύεται ότι είναι μέρος του ΝΑΤΟ, εφόσον παραβιάζει τις βασικές αξίες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με αυτήν, όποιος θεωρεί τη Σερβία κοντά στο ΝΑΤΟ προσβάλλει όχι μόνο κάθε δημοκρατικό κράτος, αλλά και όλα τα θύματα της Σερβίας του Μιλόσεβιτς.


«Υπάρχει μόνο μία χώρα που βρίσκεται πιο μακριά από το ΝΑΤΟ από τη Σερβία και αυτή είναι η Ρωσία του Πούτιν. Μια χώρα όπως η Σερβία, που παραβιάζει συνεχώς τις βασικές αξίες που πρεσβεύει το ΝΑΤΟ, δηλαδή προστασία από αυταρχικές δυνάμεις, προστασία από κράτη που παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως η Σερβία, πόσο μάλλον ότι απέχει από το ΝΑΤΟ. αλλά δεν μπορεί να ονειρεύεται ότι είναι μέρος του ΝΑΤΟ.

Δεύτερον, η ίδια η Σερβία, επειδή είναι αντιΝΑΤΟϊκές αξίες, δεν έχει εκφράσει ποτέ την ετοιμότητά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Είναι η μόνη χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια που έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ. Τρίτον, η Σερβία είναι μια χώρα που πριν από λίγους μήνες διέπραξε μια επιθετική ενέργεια κατά της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, προσπαθεί συνεχώς να καταστρέψει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκ των έσω και το ίδιο έκαναν και στο Μαυροβούνιο», είπε.

Hill: Αυτή τη στιγμή, η Σερβία είναι πιο κοντά στο ΝΑΤΟ παρά στο Κοσσυφοπέδιο

Απαντώντας στη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στο Βελιγράδι, Κρίστοφερ Χιλ, ο οποίος είπε ότι η Σερβία είναι πιο κοντά στο ΝΑΤΟ παρά στο Κοσσυφοπέδιο, ο αρχηγός της χώρας είπε ότι η Σερβία εξακολουθεί να κοιμάται σε ομαδικούς τάφους και ότι δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει το γενοκτονικό παρελθόν.

«Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα κράτος όπως η Ρωσία, που παραβιάζει ακόμη και τις αρχές και τις αξίες της καλής γειτονίας, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει συγκεκριμένες και βίαιες ενέργειες, θεωρώντας τους γύρω γείτονες ως προσωρινά και όχι μόνιμα κράτη, αφού στην πραγματικότητα είμαστε. Τέλος, η Σερβία είναι μια χώρα που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ το γενοκτονικό παρελθόν της.

Είναι ένα κράτος που διέπραξε γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι ένα κράτος που διέπραξε εγκλήματα πολέμου και εξακολουθεί να κοιμάται πάνω από ομαδικούς τάφους. Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω ωμά, όποιος θεωρεί ότι η Σερβία είναι κοντά στο ΝΑΤΟ όχι μόνο προσβάλλει οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα που κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και προσβάλλει τα θύματα του Μιλόσεβιτς της Σερβίας, όπως και σήμερα. πριν από δεκαετίες», πρόσθεσε.

No comments: