Friday, November 3, 2023

De Facto Document! Η καταγγελία του Αλβανού ιστορικού: Στη Χιμάρα γίνεται εθνοκάθαρση και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε

SManalysis





Erald Kapri "Top Channel TV"

Κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εκπομπής στο Top Channel, για την Απογραφή Πληθυσμού στην Αλβανία, ο Αλβανός ιστορικός Erald Kapri, εξερράγη εναντίον της αλβανικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας δημόσια ότι στη Χιμάρα, οι αυτόχθονες κάτοικοι αποκλείονται από οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία σχεδιασμού της περιοχής. αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, καθώς οι επενδύσεις της αλβανικής μαφίας κάνουν τη ζωή τους όλο και φτωχότερη, αναγκάζοντάς τους να πουλήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

«Αυτό που συμβαίνει στη Χειμάρρα λέγεται βαρβαρότητα» δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο»


«Όσοι μένουν εκεί πρέπει να πάρουν κάθε απόφαση για την καθημερινότητά τους, αλλά συμβαίνει το αντίθετο, οι επενδύσεις βρώμικου χρήματος μέσω Αναπτυξιακών Σχεδίων που δεν τους εντάσσουν στην επικράτειά τους, τους αναγκάζουν να αφήσουν τα σπίτια τους και να πάνε στις γωνιές. , εξαθλιώνοντάς τους περισσότερο».

«Γι’ αυτό ο Μπελέρι κέρδισε στη Χειμάρρα λόγω της βαθιάς δυσαρέσκειας των κατοίκων, οπότε αυτό είναι ένα μεγάλο δράμα που εμείς στα Τίρανα δεν μπορούμε να το κρύψουμε.

Ακόμη, ο Αλβανός ιστορικός Κάπρι συνεχίζει να αφηγείται για επεισόδιο. «Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου από τους Δρυμάδες της Χιμάρας, που μένει στην Αθήνα και μου είπε ότι πούλησε το σπίτι των αιώνων του παππού του για ένα κομμάτι ψωμί. Και το πούλησε σε μια από τις πολιτικές μασκαράδες, εδώ στο Τιράνα."

Και συνεχίζει: «Την επόμενη μέρα έβγαλε το έγγραφο εγγραφής στα κρατικά γραφεία και το ενσωμάτωσε σε σύστημα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, από την κυβέρνηση της Αλβανίας και το αποκατέστησε, αυξάνοντας την αξία του σπιτιού πέντε φορές. Έτσι πούλησε το σπίτι μπορούσε να το φτιάξει και να ζήσει αφού δεν πήρε άδεια, ενώ μια τέτοια γειτονιά, με πουλημένα σπίτια, αναστηλώθηκε με κονδύλια της ΕΕ που διαχειρίζεται η αλβανική κυβέρνηση, όπου διαμένουν σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης και άλλοι πολιτικοί».

No comments: