Thursday, November 30, 2023

Μάρκο: Η περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, η Ελλάδα ασκεί βέτο στην Αλβανία, επίσης για την ένωση αυτοδιάθεσης των Ελλήνων στη Χιμάρα και τη Νότια

SManalysis




Άλλο ένα χτύπημα από τον δημοσιογράφο Σταύρο Μάρκο: Η Ελλάδα, μέσω του βέτο της Αλβανίας, στοχεύει όχι μόνο να προστατεύσει τον Μπελέρι αλλά και να εξασφαλίσει το ίδιο καθεστώς με τον Σύνδεσμο Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο, για έλληνες στην Χειμάρρα και νότο.


Σε άλλο τηλεοπτικό Report TV, ο δημοσιογράφος από τη Χιμάρα, Σταύρος Μάρκο, έσκασε τη βόμβα πυροδοτώντας τη συζήτηση με την άποψη ότι οι στόχοι της Ελλάδας είναι να εξασφαλίσει ένα ασφαλές καθεστώς για το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας της Αλβανίας, φέρνοντας ευρωπαϊκές λύσεις. για την προστασία της περιουσίας, του εδάφους και της αυτοδιάθεσης. Σύμφωνα με τον Μάρκο, προφανώς η Ελλάδα αναζητά μια ευρωπαϊκή λύση του μοντέλου του Κοσσυφοπεδίου, όπου η έγκριση του Συνδέσμου Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο ταιριάζει και στις ελληνικές κοινότητες του Νότου, συμπεριλαμβανομένης της Χιμάρας».

«Το ελληνικό βέτο, απέναντι στην Αλβανία, δεν είναι μόνο για τον Μπελέρι, αλλά και στα κεφάλαια για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια κ.λπ. Η Ελλάδα δεν κοιτάζει μόνο τον Μπελέρι, αλλά και τη συνέχεια και την ασφάλεια των Ελλήνων στη Χιμάρα. Πρέπει να προσαρμόσουμε ένα καθεστώς, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει αίτηση στο Κοσσυφοπέδιο για να προστατεύσει τους Σέρβους, και νομίζω ότι αυτή η θέση της ΕΕ θα είναι πρακτική και για τους Έλληνες της Αλβανίας, όπου η Χιμάρα και ο Μπελέρι έχουν αναμφίβολα ανοίξει μεγάλη συζήτηση. "

Περαιτέρω, ο Μάρκο ξεκαθάρισε την ιστορική θέση της Ελλάδας με το βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απέναντι στην Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας, εστιάζοντας στην ελληνική αποφασιστικότητα για τέτοιες πρακτικές.

«Τώρα είναι η ώρα να αναλάβει η Αλβανία την ευθύνη και να σιωπήσετε για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την περιουσία που κλέβουν οι Αλβανοί ολιγάρχες, από την άλλη ληστεύοντας το έδαφος με νόμους και αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης. και εν τω μεταξύ οι Χειμαριώτες που είναι φεύγουν γιατί δεν τους παρέχονται οικοδομικές άδειες για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, προφανώς κάποτε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μάρκο.

Η συζήτηση άναψε περισσότερο, σχετικά με μια δήλωση στο στούντιο, για τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκο (συγγραφέα, ξάδερφο του Σταύρου Μάρκου), όπου ένας Αλβανός δημοσιογράφος έβγαλε ένα έγγραφο από τα φασιστικά αρχεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ότι «ο Πέτρο Μάρκο ήταν από τη Χιμάρα, αλλά δεν είχε φιλοελληνικά αισθήματα, ο Μάρκο απάντησε ότι «ο Πέτρο Μάρκο, ποτέ δεν δήλωσε ότι είναι Αλβανός, καθώς δεν είχες την ευκαιρία να το ακούσεις από αυτόν», αλλά η συζήτηση συνεχίστηκε με πιο ενδιαφέρον, όταν ο Ο δημοσιογράφος Μάρκο, αναφέρει ότι: «Έχετε χαρακτηρίσει τον κομμουνιστή ήρωα σε ταινίες και βιβλία Βασίλη Λάτση, που δολοφόνησε τον φασίστα βασιλιά της Ιταλίας Βίκτορ Εμανουήλ, στα Τίρανα το 1941, αλλά τα ιταλικά αρχεία τον αποκαλούν Έλληνα από τη Χιμάρα που πληρώθηκε από την Αθήνα για να διαπράξει δολοφονία». δήλωσε ο Σταυρο Μάρκος 

No comments: