Wednesday, November 8, 2023

Blinken στον Rama: Μην βάζεις τα χέρια σου στη δικαιοσύνη γιατί θα σου κόψουμε τα χέρια

SManalysis




H συμφωνία με τη Μελώνη της Ιταλίας μπορεί να υπογράψει συμφωνία με προστατευτική συνθήκη με την Αλβανία, όπως και η Ελλάδα με τη Γαλλία.

Υπάρχουν και μυστικές συνομιλίες. Ένα τηλεφώνημα μετά την επίσκεψη των αρχηγών του ΣΠΑΚ στις ΗΠΑ δείχνει ότι το σύστημα δικαιοσύνης που κατέλαβε ο Ράμα στην Αλβανία πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον λαό, διαφορετικά η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης που δημιούργησαν οι Αμερικανοί στην Αλβανία είναι έργο που γίνεται λόγος για τον Σόρος.

Οι δηλώσεις πρέπει να ιδωθούν στη σωστή προοπτική, αφού ο Ράμα έχει θέση υπερδύναμης πάνω από τα πάντα στην Αλβανία. Μπορούν και οι Έλληνες να έχουν δικαιώματα σε αυτή τη χώρα όπου τα δικαιώματά τους καταπατούνται με χειρότερο τρόπο από ό,τι στη δικτατορία, και όταν λέγεται ως Χιμάρα, οι αποφάσεις της κυβέρνησης κατά των Ελλήνων της Χιμάρας διατάσσονται από τον Έντι Ράμα;

Ακριβώς μαθαίνουμε ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ένα τηλεφώνημα που ενημερώθηκε πολύ έντονα στον Έντι Ράμα, από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν.

Στον ΣΠΑΚ κλήθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος Ιλίρ Μέτα. Ας δούμε τη σειρά των ενεργειών, ειδικά όταν ο ίδιος, ο Έντι Ράμα, παίρνει την πρωτοβουλία να αποφασίσει για την κυριαρχία της Αλβανίας στην αντιμετώπιση της Ιταλίας για τους Αφρικανούς πρόσφυγες.

Αλλά μαθαίνουμε ότι υπάρχει ακόμη ένα σχέδιο όπου η Αλβανία θα μπορεί να αμυνθεί από την Ιταλία σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη δύναμη, υπό το πρίσμα της συμφωνίας Γαλλίας-Ελλάδας.

Το τελευταίο συζητείται από την ιταλική πλευρά και ίσως η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα απαιτούσε την έγκριση της Γαλλίας ή κάποιας δύναμης όπως η ΕΕ, και ίσως οι ΗΠΑ, αφού η Αλβανία δεν έχει στρατιωτική συνεισφορά στο ΝΑΤΟ, επιφέρει διχαστικές διαδικασίες εντός του Ατλαντική συμμαχία.

No comments: