Sunday, November 6, 2022

Το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου είναι διακοσμημένο με σημαίες της Σερβίας

SManalysis




Φαίνεται ότι πέρα ​​από την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του σερβικού και του στρατού του Κοσσυφοπεδίου, θα υπάρξει ένα φαινόμενο ντόμινο για ολόκληρη την περιοχή, εάν ένα περιστατικό μετατραπεί ξαφνικά σε νέα εστία συγκρούσεων στα Βαλκάνια.

Πρίστινα, 5 Νοεμβρίου 2022 – Σχεδόν όλοι οι δρόμοι και οι πλατείες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, που κατοικείται από την πλειοψηφία των Σέρβων, γέμισαν με σερβικές σημαίες το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, αυτό έγινε την παραμονή της λεγόμενης «Γενικής Εθνοσυνέλευσης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη Βόρεια Μιτρόβιτσα.

Ο δήμαρχος της Βόρειας Μιτρόβιτσα, Milan Radojević, δήλωσε ότι αυτή η συνέλευση εκφράζει την πίστη των Σέρβων στη Σερβία και την ηγεσία της>

"Οι Σέρβοι θα είναι μάρτυρες εθνικής ενότητας, αφοσίωσης στο ενιαίο κράτος της Σερβίας και ευγνωμοσύνης για τη διαπραγματευτική ομάδα και τον πρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους εκπροσώπους των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, στη συνάντηση της Κυριακής στη Βόρεια Μιτρόβιτσα", δήλωσε ο Ραντόγεβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου χαίρουν μεγάλης στήριξης από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στον «αγώνα» τους για την προστασία του σερβικού «είναι» στο Κόσοβο.

«Ο πρόεδρος της Σερβίας παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου. Έχουμε τη μεγάλη του υποστήριξη. Με αυτό νιώθουμε ανακούφιση στον περαιτέρω αγώνα μας», είπε ο Ραντόγεβιτς.

No comments: