Monday, October 31, 2022

Αν ο Κούρτι προκαλούσε σύγκρουση με τη Σερβία, θα μπορούσε να συμβεί αύριο....

SManalysis




Αύριο θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις πινακίδες κυκλοφορίας, από την κυβέρνηση Κούρτι, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει το Κοσσυφοπέδιο να αναβάλει την ημερομηνία εκτέλεσης.

Αύριο, την 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις πινακίδες κυκλοφορίας που πρότεινε την Παρασκευή η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, πρόκειται για τη νέα απόφαση της κυβέρνησης για κλιμάκωση της εφαρμογής της απόφασης για τις πινακίδες των αυτοκινήτων των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με την πρόταση του πρωθυπουργού Albin Kurti, θα υπάρξουν κυρώσεις για όλους όσους δεν μετατρέπουν παράνομες σερβικές πινακίδες όπως προβλέπει η νέα απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.Τα νέα μέτρα για τις πινακίδες τίθενται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου. ενώ με τη νέα κυβέρνηση μέχρι τις 21 του τρέχοντος μήνα θα ισχύει μόνο το μέτρο της επίπληξης.

Και από 21 Νοεμβρίου έως 21 Ιανουαρίου θα ισχύει το πρόστιμο και από 21 Ιανουαρίου έως 21 Απριλίου θα υπάρχουν δοκιμαστικές πινακίδες.

Εν τω μεταξύ, η Σερβία έχει κινητοποιήσει δυνάμεις στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, για την οποία το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Βελιγράδι κάλεσε σε ετοιμότητα μάχης με το Κοσσυφοπέδιο.

No comments: