Tuesday, May 10, 2022

Ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια: Ο Πρωθυπουργός Ράμα επισκέπτεται τις φυλακές της Χάγης, τον Θάτσι, το Κόσοβο

SManalysis





Όπως δείχνουν τα γεγονότα, αναμένονται εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ενδέχεται να αθωωθεί από κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, ενώ το ίδιο το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται στο επίκεντρο της βαλκανικής καταιγίδας, όπου τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ουάσιγκτον αναγκάζουν τη σερβική και την αλβανική πλευρά. , για να βρεθεί μια τελική λύση.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι Αλβανός πρωθυπουργός επισκέπτεται τον πρώην Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Χάγης, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου.




10 Μαΐου 2022 

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα επισκέφθηκε τον πρώην πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Τάτσι υπό κράτηση. Ο Ράμα δημοσίευσε ένα βίντεο στο «Facebook», όπου φαίνεται να μπαίνει στο κτίριο όπου βρίσκεται ο Τάτσι στη Χάγη, κατηγορούμενος από την Ειδική Εισαγγελία για εγκλήματα πολέμου.

Επίσης σήμερα, ο πρώην Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δήλωσε αθώος για πολλές νέες κατηγορίες που κατατέθηκαν από τα Ειδικευμένα Επιμελητήρια που εδρεύουν στη Χάγη.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για περαιτέρω εμφανίσεις στις 10 Μαΐου, ο Θάτσι είπε ότι δεν κατανοεί τις κατηγορίες γιατί ήταν πολύ διατυπωμένες, αλλά είπε ότι δήλωσε αθώος.

«Δηλώνω αθώος, αν και δεν έχω διαβάσει ή κατανοήσει την κατηγορία, αλλά δηλώνω αθώος», είπε, καθώς παρευρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία μέσω βίντεο σύνδεσης από το Κέντρο Κράτησης της Χάγης.

Οι τεταμένες καταστάσεις τόσο στη Βοσνία όσο και στο Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν η Ρωσία, η οποία προχωρά στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει τα Βαλκάνια ως αποτέλεσμα του φαινομένου ντόμινο, για το οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να υπάρχει σταθερότητα.

No comments: