Wednesday, November 3, 2021

Hurriyet Haber : Τι να ετοιμάζουν οι Γείτονες 30 χλμ από τα Σύνορα;

SManalysis



 3 Νοεμβρίου 2021  Veteranos  


Ανησυχούν τα Τουρκικά ΜΜΕ και αναφέρουν σε πρωτοσέλιδα τι να ετοιμάζουν οι Γείτονες μόλις 30 χιλιόμετρα απο τα Τουρκικά Σύνορα στον Έβρο?

Sınırda ABD-Yunan işbirliği tam gaz: Dedeağaç’a sevkıyat, İskeçe’de tatbikat

 Άρχισε χθες  η  ελληνοαμερικανική συγκέντρωση Δυνάμεων   κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπου ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε «Νιώθουμε άβολα» στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Ρώμη.

Ενώ η άσκηση διεξαγόταν στην Ξάνθη, όπου είναι συγκεντρωμένη η «τουρκική μειονότητα,» στη Δυτική Θράκη, επιταχύνθηκαν οι προετοιμασίες για το γιγαντιαίο στρατιωτικό φορτίο των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η πρώτη «συμφωνία εφαρμογής» υπογράφηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (1990) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού Γενικού Επιτελείου, αναφέρεται ότι η «ρύθμιση υλοποίησης» περιλαμβάνει και τις εργασίες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής που θα πραγματοποιηθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε 4 περιφέρειες (Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Λιτόχωρο και Στεφανοβίκειο) που διατίθενται για την χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι χάρη στον κανονισμό θα επιταχυνθούν αυτές οι εργασίες που θα γίνουν με χρήματα των ΗΠΑ και οι κοινές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών θα είναι συχνότερες και πιο μακροχρόνιες.

120 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ & 1.000 Άρματα : Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για τη γιγάντια αποστολή που θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη αυτόν τον μήνα στο πλαίσιο της άσκησης στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία.

Ενώ δεν διευκρινίστηκε η ακριβής ημερομηνία της αποστολής, τα Ελληνικά ΜΜΕ  έγραψαν  ότι στην Αλεξανδρούπολη θα φτάσουν τουλάχιστον 120 ελικόπτερα και 1000 τανκς.

Στις ειδήσεις σημειώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων στην Αλεξανδρούπολη.

No comments: