Saturday, October 16, 2021

Σέρβοι συγκεντρώνονται μπροστά από την αλβανική πρεσβεία στο Βελιγράδι: Το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Σερβίας

SManalysis


Ομάδα διαδηλωτών, μέρος της ακροδεξιάς στη Σερβία, διαδήλωσε μπροστά στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Αλβανίας στο Βελιγράδι, ζητώντας εθνικισμό. Σύμφωνα με το Radio Free Europe, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της σερβικής αστυνομίας, οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 40-50 άτομα.

Πριν φτάσουν στην αμερικανική πρεσβεία, οι διαδηλωτές σταμάτησαν στην αλβανική πρεσβεία στη Σερβία, φωνάζοντας «το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Σερβίας». Το REL αναφέρει ότι οι διαδηλωτές ζήτησαν περαιτέρω μποϊκοτάζ των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν αύριο στο Κοσσυφοπέδιο. Εκτός από τραγούδια για το Κοσσυφοπέδιο, ξέσπασαν σε υβριστικά λόγια για τους Αλβανούς.

Ο Ντάμνιαν Κνέζεβιτς, ο ηγέτης της λεγόμενης «περιπολίας του λαού», κάλεσε εκ των προτέρων για διαμαρτυρία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε βίντεο στο Facebook ανέφερε ότι η διαμαρτυρία οργανώνεται μπροστά στην πρεσβεία επειδή "οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της εθνικής ύπαρξης και της επιβίωσης του κράτους, ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο".

No comments: