Saturday, May 1, 2021

Εκλογές στην Αλβανία: Μεγάλη Παρασκευή για το Ντούλε! Θα έρθει όμως η Ανάσταση για τον Ελληνισμό;!

SManalysis




την 4/30/2021 


Ο Βαγγέλης Ντούλες, ο βουλευτής που δεν μπόρεσε να πάρει από μια ψήφο ανά κάλπη, δλδ 800 ψήφους !! Ο βουλευτής «μας» (!!!) Ο βουλευτής της απαράμιλλής ελλαδικής επένδυσης και στήριξης και που 25 χρόνια τώρα δεν έκανε ποτέ το αναμενόμενο κόκκινο αυγό που ισχυρίζονταν οι της Αθήνας και οι δικοί μας σταυροφόροι. Προέκυπτε «βουλευτής» ως προϊόν της Αλβανικής ελεημοσύνης για να σώζει τα ελληνικά προσχήματα έναντι της απέχθειας των Ελλήνων, φιλελλήνων γιατί όχι και των ορθοδόξων! Στις 25 Απριλίου 2021 αυτή η πολυετή συγκρουσιακή κατάσταση που οδηγούσε στον κατακερματισμό των δυνάμεων του Ελληνισμού, στη διάσπαση και τη διάλυση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έφτασε το αποκορύφωμα των αποκορυφωμάτων.

Στις 182 χιλιάδες ψήφους που πέτυχε στην περιφέρεια Τιράνων το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, ο αναντικατάστατος αρχηγός του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες, ο οποίος κατείχε την 11 θέση στο ψηφοδέλτιο αυτό, δεν μπόρεσε να λάβει ούτε χίλιους ψήφους…!! Οι ψήφοι που έλαβε, ο μονολιθικός πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πέντε φορές βουλευτής, (από αλβανική ελεημοσύνη μετά από ελληνική παράκληση), «ο ευρωπαίος πολιτικός», «ο ρήτορας» της αλβανικής Βουλής (!!), ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Αλβανία (!) τον κατέταξαν στην 139η θέση στη λίστα των 140 εκλεγμένων βουλευτών στη νέα βουλή. Δυστυχώς, όμως το αίσχος δεν αφορά απλώς το συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά όλους μας. Ας ευχηθούμε όμως ότι ίσως αυτοί που στήριξαν, ανάθρεψαν, υπέθαλψαν την πολιτική καριέρα του «ηγέτη» και θέλησαν να τον επιβάλουν δια της βίας στην κοινότητά μας, τώρα που η προσπάθειά τους οδήγησε σ αυτό το επίπεδο αίσχους, να τολμήσουν να αναλάβουν τις ευθύνες και να επιτρέψουν να δρομολογηθούν άλλες εξελίξεις, αυτές που υποδεικνύουν τόσα χρόνια οι απλοί Έλληνες Βορειοηπειρώτες, που ίσως φέρει την Ανάσταση του Ελληνισμού!

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτή η πολιτική κατέστρεψε κυριολεκτικά τον ιστό και την ίδια την ύπαρξη του Ελληνισμού, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την ανάπτυξη μιας σχέσης όπως η κακιά αρρώστια με τον άνθρωπο, διαφαίνονται δυστυχώς προσπάθειες για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο αυτό ντροπής.

Συνεπώς, δεν πρόκειται απλώς για πρόσχημα, αλλά για βαθύτερα συμφέροντα που αντιβαίνουν κάθε εθνική αξιοπρέπεια, συμφέρον και αρχή. (Όταν πρωτοπροώθησαν από την Αθήνα το Ντούλε για το αξίωμα του βουλευτή, 1996, τον χαρακτήρισαν τον μοναδικό πραγματικό Έλληνα ορθόδοξο βουλευτή στην Αλβανική Βουλή. Έγινε βουλευτής μετά από τηλεφώνημα στο Μπερίσια του πρώην νομάρχη Σ. Καλυβόπουλου. Αργότερα όταν η Εθνική Ελληνική Μειονότητα δεν τον ψήφιζε, η Αθήνα φώναζε στους Έλληνες ότι είναι ο καλύτερος και θα έπρεπε να τον αποδέχονταν επειδή το ήθελε εκείνη. Και ο Ντούλες θα έβγαινε βουλευτής αφού έπεφταν τα πρέποντα τηλεφωνήματα στα Τίρανα. Αργότερα, όταν ο Ντούλες άρχισε να τα κάνει μαντάρα, στην Αθήνα βρέθηκε η δικαιολογία. Ναι μεν έχει λάθη ο αρχηγός, αλλά δεν υπάρχει άλλος. Έλεος ! Αλλά λες να πίστευαν πράγματι στην Αθήνα ότι είναι καλύτερος επειδή ξέρει αγγλικά; (!!) Εγώ λέω όχι!! Αλλού γεννούσε η κότα! Αυτό κράτησε μέχρι τελευταία, που άρχισαν να του προσάπτουν «την ικανότητα» ότι υπερασπίζεται την Ελλάδα στην αλβανική επικαιρότητα (!!!) και το πιο πρόσφατο, ότι είναι , μετά το Ράμα, ο πλέον ρήτορας στην αλβανική Βουλή)

Τέλος πάντων! Θα είναι βουλευτής…. ανεξαρτήτως του ασυμβίβαστου με κάθε ηθική τάξη!!! Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Όπως δεν παραιτήθηκε ποτέ όταν η Εθνική Ελληνική Μειονότητα τον καταψήφιζε, τον έβγαζε από την πόρτα της Βουλής και οι Αλβανοί πολιτικοί και ηγέτες κομμάτων τον έμπαζαν από το παράθυρο. Δύο φορές ο Νάνο, δύο φορές ο Μπερίσια και δύο φορές τώρα ο Μπάσια. Δε θα παραιτηθεί! Μάλιστα θα τολμήσει να ισχυριστεί ότι «έχει επωμιστεί την αποστολή να οδηγήσει την Αλβανία στην Ευρώπη» (!!!)

Η αλβανική πολιτική τάξη θα τον κρατήσει στη Βουλή (στην προκειμένη περίπτωση η αντιπολίτευση), όχι τόσο επειδή τον θέλει ως δικό της πιόνι, ούτε βέβαια για να τον ρεζιλεύει όποτε θέλει προσωπικά τον ίδιον. Περισσότερο για να δείξει στην Ελλάδα ότι είναι στη δική της βούληση το κύρος της στα πολιτικά δρώμενα της Αλβανίας. Ή να περάσει το μήνυμα ότι ο ρόλος των Ντούλεδων στην υπηρεσία του αλβανισμού, έχει λήξει. (Δλδ διέπραξε τόση ζημιά στον Ελληνισμό που οι ίδιοι οι Αλβανοί δεν θα το κατάφερναν ποτέ.) Και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το δικό τους ζημένο λεμόνι, στο οποίο αρμόζει το πέταγμα στο καλάθι των αχρείαστων. Υπό το διπλό αυτό, αντιφατικό εξ΄ όψεως, σκεπτικό, μάλλον η Αθήνα θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους το άστοχο αυτής της ανιστόρητης επένδυσης για να κρατήσει με κάθε κόστος και σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού στην Αλβανία, το Ντούλε στη Βουλή και να τον αναγνωρίζει ως το μοναδικό και μόνιμο εκπρόσωπο του Ελληνισμού της Αλβανίας. Να προσέξει την δική της πραγματική ισχύ στις εξελίξεις με το γείτονα.

Θα ήταν ωστόσο παρήγορο σε περίπτωση που το ιστορικό αυτό πολιτικό και εθνικό σκάνδαλο να το χρεώναμε απλώς στο Ντούλε.

Όχι! Ο Ντούλες απλώς αποτελεί την αιχμή του δόρατος, που αποκαλύπτει το λάθος της ελληνικής στρατηγικής στην Αλβανία. Αξιοποιώντας το Ντούλε ως το αντιστάθμισμα των τυχών του Ελληνισμού στην Αλβανία συνέβαλε στη δική του εσωστρέφεια, διάσπαση και διάλυση. (Πρώτα ως απλή αντίδραση και στη συνέχεια στηρίζοντας αλβανικές λύσεις είτε ως το μικρότερο κακό (κακώς), είτε για προσωπικά συμφέροντα (κακώς!)).

Στη συνέχεια οι από την Αθήνα επιδιώκουν να φτιάξουν ένα νέο ιστό Ελληνισμού στην Αλβανία, στα πρότυπα του απόδημου Ελληνισμού ανά τω κόσμο, αλλά εντελώς άμορφου και άσπονδου. Η επιλογή για να κατεβεί ο εκλεκτός της Αθήνας στα Τίρανα, επιβεβαιώνει τόσο την ιδέα αυτή, (πίστευαν στην Αθήνα ότι η ισχυροί αυτή νέα ελληνική κοινότητα στην αλβανική πρωτεύουσα, θα εξασφάλιζε την μεγάλη νίκη στο Ντούλε), όσο και την αποτυχία της στρατηγικής αυτής (Δεν ψήφισε το Ντούλε κανείς).

Συγκεκριμένα στα Τίρανα κατοικούν τουλάχιστον τρεις χιλιάδες γηγενείς Έλληνες. (Κανείς τους δεν στήριξε το Ντούλε ως ένδειξη αντίδρασης στην αναξιοπρεπή και εθνικά μειοδοτική πολιτική του στάση και ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας που προσπαθεί να τον κρατήσει με οποιοδήποτε αντάλλαγμα σε βάρος του Ελληνισμού στην αλβανική πολιτική επικαιρότητα)

Στα Τίρανα λειτουργούν περισσότερες από 300 ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον τρεις χιλιάδες εργαζόμενους. Τα ελληνικά συμφέροντα που αυτές οι επιχειρήσεις εκπροσωπούν, δείχνουν ότι νοιάζονται απλώς για τα κέρδη και αδιαφορούν για την ελληνικότητά τους. Απλώς αναζητούν τον Ελληνισμό όταν τους βολεύει για περισσότερα κέρδη! (Κανείς απ΄αυτούς δεν ψήφισε Ντούλε, την επιλογή της Αθήνας)

Στα Τίρανα λειτουργούν οικονομικές επιχειρήσεις Ελλήνων ομογενών με χιλιάδες εργαζόμενους αλβανικής καταγωγής. (Ψήφοι όμως προς το Ντούλε δεν έπεσαν)

Στα Τίρανα βρίσκεται επίσης και το κέντρο της Ορθοδοξίας στην Αλβανία με χιλιάδες πιστούς και εκατοντάδες εργαζόμενους. Κανείς δεν σκέφτηκε για το Ντούλε, όταν μάλιστα γνωρίζουν τις σχέσεις του Ντούλε με την ορθόδοξη εκκλησία και της εκκλησίας με την Ελλάδα.

Συνεπώς, στην Αθήνα πρέπει να κατανοήσουν αποφασιστικά και τελεσίδικα ότι το μόνο βασικό και σημαντικό παράγοντα που έχει στην Αλβανία είναι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που της εξασφαλίζει, πάντα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής προοπτικής, γερό πάτημα στις σχέσεις με την Αλβανία. Συνεπώς επείγει να βρεθεί όχι μόνο η πολιτική εθνική καθοδηγητική λύση, αλλά και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να ορθοποδήσει και ευδοκιμήσει. Όσοι επιτήδειοι λένε ότι ο Γηγενής Ελληνισμός έχει τελειώσει στην Αλβανία , το κάνουν για να σώσουν το τομάρι τους και να απαλλαγούν των ευθυνών.

Συνεπώς, ευτυχώς που ήρθε η Μεγάλη Παρασκευή για τον Ντούλε στα Τίρανα. Ίσως να το εκλάβουν ως ένα χαστούκι για να ξυπνήσουν. Ίσως χρησιμεύσει ως η αιτία για την αφετηρία να δουν με όρους εθνικής ευθύνης την ανάγκη στήριξης εθνικά τον Ελληνισμό στην Αλβανία. Ίσως καταφέρει το εθνικό συμφέρον να υπερβεί τα εφήμερα συμφέροντα συγκεκριμένων στενών κύκλων που αντιμετώπισαν τη Βόρειο Ήπειρο ως μια μαύρη άβαθη τρύπα.!!! Ίσως, όσο ποτέ άλλοτε πρέπει οι Βορειοηπειρώτες να ξυπνήσουν για τη δική τους πατρίδα, για τη δική τους αξιοπρέπεια, για τα δικά τους συμφέροντα!

30 Απριλίου 2021

No comments: