Tuesday, January 19, 2021

Ο Έλληνας βουλευτής Κερίδης ρίχνει τη βόμβα της Βόρειας Ηπείρου, στην Αλβανία.

SManalysis



Ο δημοσιογράφος της Euro News Albania, υποβάλλει ερωτήσεις σε ένα εθνικιστικό υπο-πλαίσιο στο Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου της Νέας Δημοκρατίας Κερίδης, τον ρώτησε για τα παράπονα της Αλβανίας σχετικά με το τσαμίκο ζήτημα  και το Νόμο του Πολέμου, αλλά παίρνει την απάντηση που δεν ήθελε

Κερίδης: Τα ονόματα και ο νόμος του πολέμου είναι παλιά λείψανα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Αλβανία ζει μια ελληνική κοινότητα, την οποία ονομάζουμε Βόρεια Ήπειρο και ότι αισθάνονται ανασφαλείς λόγω της περιουσίας και των δικαιωμάτων τους.

"Λόγω της θαλάσσιας συζήτησης 12 μιλίων με την Αλβανία, η Ελλάδα καθιστά αδύνατο τον υπολογισμό των θαλάσσιων συμφωνιών με την Αλβανία, όπως εφαρμόστηκαν με την Ιταλία, αν και στα Τίρανα, υπάρχουν ισχυρές εθνικιστικές φωνές που δεν συμβάλλουν στην επίλυση των ζητημάτων της αμφισβητήθηκε στα θαλάσσια σύνορα ".

Αυτό λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κερίδης, σχετικά με το ζήτημα των πρόσφατων προβλημάτων των θαλάσσιων συνόρων με την Αλβανία.

Ο Κερίδης πιστεύει ότι οι εθνικιστικοί τόνοι πρέπει να μαλακώσουν στα Τίρανα, προκειμένου η Αλβανία να έχει μια σαφή ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το θέμα των θαλάσσιων συνόρων των 12 μιλίων να μεταβεί στη Χάγη.


Τέλος πάντων, ο Κερίδης υποβάλλει στον πολιτικό ερωτήσεις σε ένα εθνικιστικό υπό-πλαίσιο σχετικά με τα παράπονα της Αλβανίας σχετικά με το τσαμίκο ζήτημα και το Νόμο του Πολέμου, αλλά η δημοσιογραφία παίρνει την απάντηση που δεν ήθελε, καθώς ο Κερίδης ανέφερε το ζήτημα των Ελλήνων και των περιουσιών τους στη Βόρεια Ήπειρο.

"Το τσαμίκο ζήτημα και ο νόμος του πολέμου είναι παλιά λείψανα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Αλβανία ζει μια ελληνική κοινότητα, την οποία ονομάζουμε Βόρεια Ήπειρο, και ότι αισθάνονται ανασφαλείς λόγω της περιουσίας και των δικαιωμάτων τους", κατέληξε ο Κερίδης.

No comments: