Friday, December 25, 2020

''Σεισμός'' στα Βαλκάνια: Με νομοσχέδιο δημιουργείται κοινή σερβορωσική δύναμη

SManalysis


Βαλκάνια 25.12.2020 Pentapostagma

Η Μόσχα προετοιμάζεται για δράση στα Βαλκάνια

ΗΜόσχα μόνο τυχαία δεν επανέρχεται στα Βαλκάνια ειδικά αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία έχουμε ανεξέλεγκτη δράση της τουρκικής ΜΙΤ, η οποία μαζί με την γνωστή τουρκική θρησκευτική υπηρεσία Diyanet, αλωνίζουν την περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς, ψηφίστηκε νομοσχέδιο στο Βελιγράδι, το οποίο δίνει την απαραίτητη νομική ισχύ, για την δημιουργία κοινής σερβορωσικής επίλεκτης δυνάμεως, η οποία θα έχει αποκλειστική ευθύνη την εξουδετέρωση των Τζιχαντιστών στα ...Βαλκάνια.      


Σύμφωνα με Σέρβους εμπειρογνώμονες, αυτή η συνεργασία θα αποδειχθεί πολύ παραγωγική, καθώς η Μόσχα διαθέτει ήδη μια οργανωμένη βάση στο Νις, ενώ οι Σέρβοι έχουν και αυτοί ειδικές μονάδες που έχουν εμπειρία λόγω της παρουσίας Αλβανών ισλαμιστών μαχητών στο Κοσσυφοπέδιο.

Χάρη σε αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες, θα δημιουργηθεί μια κοινή σερβορωσική υπηρεσία καταπολέμησης ισλαμιστών μαχητών κατά βάση, ενώ πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι αυτή η  στρατιωτική δύναμη θα στοχεύει και τους εθνικιστές Αλβανούς στην Νότια Σερβία.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, μιλάμε για κοινή δράση, ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών και εμπειριών στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, δηλαδή κατά του ισλαμικού κράτους.

Ο Σέρβος στρατηγός ε.α. Mitar Kovacs, τόνισε ότι στην Βαλκανική Χερσόνησο έχουν στρατολογηθεί ενεργά ισλαμιστές μαχητές στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, ο οποίος απειλεί ολόκληρη την περιοχή.

Ο ειδικός σημείωσε ότι αυτή η πολυεπίπεδη συνεργασία Μόσχας και Βελιγραδίου θα επηρεάσει άμεσα την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μελών  των αντιτρομοκρατικών ειδικών δυνάμεων με ειδικό εξοπλισμό και τεχνικές.

Σύμφωνα με τον Kovacs, η Ρωσία έχει ήδη μια αρκετά πλούσια εμπειρία στον αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες με εντελώς διαφορετικές μεθόδους και το αξιόπιστο σύστημά της μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.


Υπενθυμίζουμε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της συμμαχίας σε ειδική έκθεσή, της ανέφερε ότι η Ρωσία ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια με εκστρατείες παραπληροφόρησης και αυτή η δραστηριότητα είναι πιο ορατή σε Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο, παραβλέποντας επιδεικτικά τους Τούρκους Ιμάμηδες και την ΜΙΤ που κάνουν στην κυριολεξία ότι θέλουν στην βαλκανική χερσόνησο με ορμητήρια τις τουρκικές Πρεσβείες.

Η έκθεση σημειώνει ότι "το περιεχόμενο που δημιουργείται από τη ρωσική προπαγάνδα καταναλώνεται σε μια περιοχή που παραδοσιακά έχει αναπτυχθεί μια θετική εικόνα της Ρωσίας στην κοινή γνώμη, η οποία εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις εθνοτικές συγκρούσεις της δεκαετίας του 1990".

Η ιστορία των Βαλκανίων είναι μεγάλη και αιματοβαμμένη, για αυτό οφείλουν πολλοί να την διαβάζουν ενδελεχώς, για να μπορέσουν να κατανοήσουν τις ισορροπίες και τις συμμαχίες που υπάρχουν πραγματικά στην περιοχή.

Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας, με αυτό να ισχύει ακόμα και χώρες της περιοχής που ανήκουν ήδη στο ΝΑΤΟ, όπως η Βουλγαρία ή το Μαυροβούνιο για παράδειγμα.    

No comments: