Thursday, October 8, 2020

Η Σερβία διαπραγματεύεται με την Τουρκία την απόκτηση των drones Bayraktar TB2

SManalysis





Οκτώβριος  8, 2020. Echedoros
Η Σερβία άρχισε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την αγορά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) Bayraktar TB2.



Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από ρωσικές πηγές στο Telegram που επικαλούνται ιστότοπο που ασχολείται με τα αμυντικά θέματα.

Όπως δημοσιεύεται, η Σερβία ξεκίνησε πρόσφατα συνομιλίες με την Τουρκία για την απόκτηση των Bayraktar TB2, μια είδηση που κυκλοφόρησε και στις δύο χώρες.

Μετά από μακρές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρατική αντιπροσωπεία της Σερβίας, ταξίδεψε στην Άγκυρα στις 5 Οκτωβρίου, όπου συμφώνησε να αγοράσει πολλά UAV Bayraktar, όπως δημοσίευσε το σερβικό b92.

Στη σερβική αντιπροσωπεία περιλαμβάνονταν  ο υπουργός Οικονομικών Σίνισα Μάλι [Siniša Mali] και ο βοηθός υπουργός Άμυνας της Σερβίας, αρμόδιος για αγορές εξοπλισμού, Νέναντ Μιλοράντοβιτς [Nenad Miloradović].

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις από τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς:

«Θα δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την τουρκική πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ καλά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους, αποφεύγοντας, όπως συνηθίζει, να  αποκαλύπτει σχέδια και συμβάσεις του υπουργείο Άμυνας, πριν επιβεβαιωθούν επίσημα από τις σερβικές αρχές.

Η απόκτηση του UAV Bayraktar TB2 θα σήμαινε ακόμη ένα βήμα στον εκσυγχρονισμό της σερβικής αεροπορίας και αεροπορικής άμυνας που ξεκίνησε πρόσφατα με την αγορά του κινεζικού UAV CH-92A.

Όπως, άλλωστε, έχει ανακοινωθεί, ο  σερβικός κρατικός προϋπολογισμός δίνει ιδιαίτερα βαρύτητα στα εξοπλιστικά προγράμματα.

No comments: