Sunday, October 11, 2020

Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες στο Μαυρομάτι ζητούν το άνοιγμα του τελωνείου

SManalysis

την 10/11/2020 




Η διαμαρτυρία είναι παράλληλη και στις δυο πλευρές των συνόρων, καθώς χιλιάδες Βορειοηπειρώτες πλήττονται από την -ακατανόητη- επιλογή της κυβέρνησης να κρατά κλειστό το τελωνείο εδώ και μήνες. 

Το Τελωνείο έκλεισε στα μέσα καλοκαιριού στο πλαίσιο μέτρων για την πανδημία, με τους αρμόδιους των Αθηνών να αδιαφορούν για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Ως επι το πλείστον από το κλείσιμο επηρεάζονται οι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες, αλλά και όσοι ζουν στην Θεσπρωτία. 

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Φοινίκης, Χρήστος Κίτσιος, καθώς και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

Η ελληνική κυβέρνηση του Μητσοτάκη, ως συνέχεια των πολιτικών του Τσίπρα, για τη φροντίδα και τις εθνικές υποχρεώσεις, έναντι της Βόρειας Ηπείρου, δείχνει ότι δεν έχει καμία βούληση να βοηθήσει τους Έλληνες συμπατριώτες τους, σε μια σειρά προβλημάτων, από συντάξεις, ιθαγένεια, ,, ,, ακόμη και για να τους προστατεύσουμε από την κατοχή της επικράτειάς τους, από μουσουλμάνους Αλβανούς .. όπως συμβαίνει σήμερα με την εγγραφή ακινήτων στη Χιμάρα ..

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην 100ετή ιστορία, όταν η ελληνική πολιτική, όπως ποτέ άλλοτε, απομακρύνθηκε από το εθνικό συμφέρον της Βόρειας Ηπείρου, επειδή ενδιαφέρεται περισσότερο να χαρακτηρίσει τη θαλάσσια συμφωνία AOZ με την Αλβανία.
Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μαυρομάτι σε μια διαμαρτυρία κατά της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το τελωνείο.

No comments: