Wednesday, September 30, 2020

Η «βόμβα» του Σπαχίου: Ο Αμερικανός πρέσβης μας ενθάρρυνε στις διαμαρτυρίες για τη ναυτική συμφωνία!

SManalysis


Πολλές φορές, έχουμε επαναλάβει ότι η AOZ, Ελλάδα - Αλβανία, δεν είναι θέμα της Τουρκίας του Ερντογάν, η οποία έχει επηρεάσει, αλλά μια υπερδύναμη. Σήμερα είναι πρώην επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Αλβανία, εκείνη την εποχή, ο οποίος καταγγέλλει ότι οι θαλάσσιες συμφωνίες στο Συνταγματικό Δικαστήριο απορρίφθηκαν από τους Αμερικανούς.

Η δήλωση, αν και όχι για πρώτη φορά, αλλά επαναλαμβάνεται με γεγονότα από τον Κρέσνικ Σπαχίου που ζει στο Άσυλο των Βρυξελλών, μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν πάνε όλα καλά, ακόμα και μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, στο Ελλάδα ...

Ο Κρέσνικ Σπαχίου, πρώην αντιπρόεδρος της HCJ, απολύθηκε αμέσως μετά από διαμαρτυρίες για τη θαλάσσια συμφωνία, λέει ότι απειλήθηκαν μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου. Για πρώτη φορά, δημοσιοποιεί μια συνομιλία με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ.




30 Σεπτεμβρίου 2020 0:15

ΤΙΡΑΝΑ - Το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συμφωνία του 2009 Αλβανία Αλβανία Η Ελλάδα ήταν μεγάλο και αυτό αποκαλύφθηκε επίσης από ένα καλώδιο με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2008.

Καλώδιο: Έλληνες αξιωματούχοι δίνουν ένα τελεσίγραφο στους Αλβανούς ομολόγους τους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβιβαστεί στην ακτή κοντά στην Κέρκυρα. Ωστόσο, Έλληνες αξιωματούχοι προειδοποίησαν την αλβανική αντιπροσωπεία να συνεχίσει τις απαιτήσεις της και να μην συμπεριλάβει "ξένες δυνάμεις" στις διαπραγματεύσεις, επικαλούμενη τις ΗΠΑ.


Ο Κρέσνικ Σπαχίου, πρώην αντιπρόεδρος της HCJ, απολύθηκε αμέσως μετά από διαμαρτυρίες για τη θαλάσσια συμφωνία, λέει ότι απειλήθηκαν μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου. Για πρώτη φορά, δημοσιοποιεί μια συνομιλία με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ.


Κρέσνικ Σπαχίου- «Μπορείτε να δοκιμάσετε το σύστημα TIMS και 9 δικαστές αφού η απόφαση πέταξε στις ΗΠΑ, όπου η πρεσβεία υπό την αιτιολόγηση ενός προγράμματος σπουδών τους πήρε να ηρεμήσουν την κατάσταση. Το επιβεβαίωσα προσωπικά από τον Πρέσβη Arvizu αφού ενθάρρυνε την ΑΑ στις διαμαρτυρίες ενάντια στη θαλάσσια συμφωνία ".


Η υπεράσπιση του τότε μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας Κρίστο Γερβένι, ήταν ανεπαρκής και ανατράπηκε από το συνταγματικό. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ώθησε την αλβανική κυβέρνηση προς μια νέα επιλογή.



Έντι Ράμα- «Η προσέγγισή μου ήταν πάντα προσανατολισμένη προς μια συμφωνία με τρίτο μέρος που είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται από πολλές χώρες που συνήθως επιλέγουν μια άλλη φιλική χώρα και με τις δύο χώρες για να διευκολύνουν τη διαδικασία ή επιλέγουν ένα διεθνές δικαστήριο όπως είναι μια συμφωνία που από μόνη της δημιουργεί συζήτηση ».


Κρέσνικ Σπαχίου- "Η Αλβανία κερδίζει επειδή δεν ζητάμε περισσότερο ή λιγότερο από μια συμφωνία που έχει η Ελλάδα με την Ιταλία, πράγμα που σημαίνει ότι αναφέρεται στο διεθνές δίκαιο, σε συμβάσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων".


Ξενοφών Κρυσάφι - "Η καλύτερη λύση για μένα θα ήταν να αναφερθώ σε ένα διεθνές ίδρυμα, δικαστήριο ή διαιτησία όπου είναι πιο πιθανό να έχει πνεύμα αντικειμενικότητας". Dosja

No comments: