Monday, June 22, 2020

Ελλάδα - Αλβανία, η σύγκρουση επιστρέφει στο έδαφος, καθημερινά με δεκάδες καταγγελίες για ληστεία και επικάλυψη περιουσιών στην Χιμάρα

SManalysis

Himarë, tensioni shoqëron operacionin e IKMT
An Ethnic protest in Himara 2017

Η τουριστική περίοδος στην πλούσια περιοχή του Ιονίου, Χιμάρα, μπορεί να μετατραπεί φέτος, μια σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων της Χιμάρας  και των αλβανικών αρχών και της μαφίας, καθώς, εκτός από τα προβλήματα του "Koronarovirus", έχουν προστεθεί εκείνα της ληστείας και της εγγραφής κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Η διαδικασία εγγραφής ακινήτων έχει ξεκινήσει, ένα έργο το οποίο παρακολουθείται αυστηρά από την ΕΕ, αλλά αντί για διαφάνεια, οι κάτοικοι της Χιμάρας  αντιμετωπίζουν πολλές καταγγελίες, για τις οποίες αυτή η άτυπη διαδικασία ευνοεί τους μουσουλμάνους Αλβανούς και όχι τους κατοίκους της Ελληνική εθνικότητα, που αρνούνται να εγγραφούν, καθώς αντιμετωπίζουν έναν άλλο στόχο της αλβανικής κυβέρνησης, αυτή της de facto εγγραφής Αλβανών στη Χιμάρα.

Με τις αντισυνταγματικές εξουσίες που δόθηκαν από το κοινοβούλιο της Αλβανίας, την κρατική αστυνομία, στη Χιμάρα, δέχονται δεκάδες καταγγελίες καθημερινά, λόγω της κατάσχεσης περιουσιών από Αλβανούς μουσουλμάνους, οι οποίοι μερικές φορές αφαιρούνται ως επενδυτές και μερικές φορές ως αγοραστές, σε πολίτες ελληνικής καταγωγής. της Χιμάρας .

Σε αυτήν τη σύγκρουση, φυσικά, η κρατική αστυνομία, η οποία ανέλαβε τη δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα, συμμάχησε τους Αλβανούς. Οι καταγγελίες στις πόρτες της αστυνομίας της Χιμάρας  έγιναν τη στιγμή που οι ομάδες κτηματολογίου από τα Τίρανα έχουν αρχίσει να παρακολουθούν ακριβώς τα εδάφη που αξιώνουν οι Αλβανοί, με τη μορφή αγοράς (δεν έχει ακόμη νομιμοποιηθεί), ή επενδυτές, κρυμμένοι πίσω μαύρο χρήμα.

Εν τω μεταξύ, το Top Channel ξεκίνησε μια ενημερωτική εκστρατεία, για καταγγελίες, για τους κατοίκους από τη Χιμάρα των οποίων η περιουσία κατασχέθηκε και καταχωρήθηκε σε Αλβανούς, και στοχεύονται οι κρατικοί εκφραστές και τα γραφεία καταχώρησης ακινήτων, τα οποία είναι γεμάτα διαφθορά και ληστείες περιουσίας.

Η τουριστική περίοδος στην πλούσια περιοχή του Ιονίου, Χιμάρας , μπορεί να μετατραπεί φέτος, μια σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων της Χιμάρας  και των αλβανικών αρχών και της μαφίας, καθώς, εκτός από τα προβλήματα του "Koronarovirus", έχουν προστεθεί εκείνα της ληστείας και της εγγραφής κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Οι συναισθηματικές επιβαρύνσεις και η εξασθενημένη οικονομία του ελληνικού πληθυσμού, όπου, μεταξύ άλλων, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των παππούδων τους κλέβονται και χρησιμοποιούνται από τους Αλβανούς, με την υποστήριξη του κράτους, μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση ή αποτυχία της τουριστικής περιόδου, εάν η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί. σε εξέγερση.

Η περιοχή της Χιμάρας , παράγει από τον τουρισμό, 30%, ή περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, έσοδα περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ετήσιο τουρισμό της Αλβανίας, αλλά αυτό περίπου το 10% ωφελεί τους Έλληνες κατοίκους και περίπου το 90% πηγαίνει στα θέρετρα ολιγάρχης και μαφίας Αλβανός που ελέγχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ακτής της θάλασσας.

Είναι λίγο περίεργο γιατί η Χιμάρα δεν αντιμετωπίστηκε ως μέρος της ελληνικής μειονότητας, προκειμένου να λεηλατηθεί με την οικοδόμηση και εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων, με την επιρροή του ίδιου του αλβανικού κράτους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι  Μουσουλμάνους Αλβανούς, οι οποίοι, με βρώμικα χρήματα, χτίζουν και απειλούν την ύπαρξη της ελληνικής κοινότητας στη Χιμάρα.

No comments: