Wednesday, June 17, 2020

Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τους ολιγάρχες και τη μαφία, που ληστεύει τη Χιμάρα

SManalysis

Shkaku | Hipoteka e Vlorës në kolaps, dorëhiqen drejtuesit - Abc News

Μόνο 14 ημέρες στο γραφείο, ο 7ος διευθυντής του κτηματολογίου Αυλώνας παραιτείται, σκάνδαλα που σχετίζονται με διαδικασία εγγραφής λεηλατημένων εκτάσεων, αλλά όλοι οι διευθυντές και το προσωπικό του Κέντρου Εγγραφής στη Αυλώνα, αρνούνται παραγγελίες.


Ο 7ος διευθυντής Κτηματολογίου Αυλώνας  παραιτείται. Ο Jurgen Pilkati διορίστηκε σε αυτό το αξίωμα στις 2 Ιουνίου, και σήμερα είναι γνωστό ότι παραιτήθηκε.

Ο επόμενος διευθυντής παρέμεινε στο γραφείο μόνο για 14 ημέρες. Οι λόγοι αναχώρησης δεν είναι σαφείς.

Ο Jurgen Pilkati διοικήθηκε σε αυτό το καθήκον μετά την παραίτηση του Viola Hima, ο οποίοα παρέμεινε ως επικεφαλής γραμματέας για μόνο 4 ημέρες. Αν και έμεινε περισσότερο από τον Hima, δεν υπέγραψε έγγραφα ως επικεφαλής του Κτηματολογίου.

Αυτή η κατάσταση στο Κτηματολόγιο της Αυλώνας είναι η ίδια για αρκετά χρόνια, όπου τα προβλήματα ιδιοκτησίας δεν τελειώνουν, ειδικά με τις παράκτιες εκτάσεις, όπου πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος πόλεμος. Πριν από το Pilkati, υπήρχαν 6 άλλοι σκηνοθέτες που έφυγαν μόνο τους τελευταίους μήνες.

Οη Hima ήταν ο επόμενος διευθυντής αυτού του ιδρύματος που είχε αναλάβει να ρυθμίσει τη διαμάχη περιουσιακών στοιχείων στην Περιφέρεια Χιμάρα, οι οποίοι υποπτεύονται ότι είναι η αιτία διαδοχικών αποχωρήσεων και παραιτήσεων.

Μόνο χθες, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε την Αλβανική κυβέρνηση ότι καταχώρησε ακίνητα αξίας περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων, με επικαλύψεις στο Δρυμάδες,   Χιμάρας, τα οποία είναι γνωστά ονόματα στην πολιτική και τη μαφία στην Αλβανία.

No comments: