Sunday, May 3, 2020

Συμμετέχει η Ελληνική Τράπεζα σε επένδυση της αλβανικής μαφίας στη Χιμάρα?

SManalysis

Oferta fantastike nga Alpha Bank Albania

Σταύρο Μάρκο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας Αλβανός επενδυτής, αμφισβητούμενος με διαμαρτυρίες στη Χιμάρα, έλαβε δάνειο εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην ακτή της Χιμάρας.

Οι πληροφορίες που μας έρχονται κατά τη διάρκεια της έρευνας δείχνουν ότι η "Alpha Bank", υποκατάστημα της Αλβανίας, έχει επενδύσει μια ομάδα Αλβανών που σχετίζονται με επενδύσεις μαφίας στη Χιμάρα, ενώ το ζήτημα της ιδιοκτησίας και των επενδύσεων της αλβανικής μαφίας και ολιγάρχης γίνεται ακόμη πιο ανησυχητικό. Αυτό μας ανησυχεί σοβαρά ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία, όπως αυτή η Τράπεζα, χρησιμεύουν για την επένδυση της αλβανικής εξτρεμιστικής στρατηγικής, για την απαλλοτρίωση και την απομάκρυνση του ελληνικού πληθυσμού από το ιστορικό της έδαφος.

Όμως όχι μόνο αυτό, θυμόμαστε πολύ καλά το έτος των διαδηλώσεων του 2016, όταν ακριβώς σε αυτήν την επένδυση, μέχρι σήμερα, οι διαμαρτυρίες του λαού της Χιμάρας, δεν σταματούν. Εκτός από το αλβανικό κράτος, τους ολιγάρχες και η μαφία, μέσω της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, του εγκλήματος και των ναρκωτικών, έχει πλέον αποδειχθεί πλήρως ότι οι ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν επίσης σε αυτήν τη στρατηγική εξάλειψης του ιστορικού εδάφους και των περιουσιακών στοιχείων της κοινότητας της Χιμάρας.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία "έκλεισε τα μάτια της" και ψήφισε υπέρ της Αλβανίας να αρχίσει διαπραγματεύσεις, έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για τις εθνικές υποθέσεις της Ελλάδας εναντίον της Χιμάρας και  Βόρειας Ηπείρου, ενώ οι ελληνικές τράπεζες επενδύουν κεφάλαια για αλβανικούς μαχητές.

Και μην ρωτάτε εάν κάποιος Έλληνας επιχειρηματίας ή πολίτης από τη Χιμάρα έχει λάβει δάνειο από τις Ελληνικές Τράπεζες, γιατί μας φέρνει μπροστά ακριβώς το Πρόβλημα Ακινήτων που κανένας από  Χιμάρα δεν έχει, και φυσικά το έχουν μόνο, Αλβανοί, ολιγάρχες και μαφία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ίδιο σύνδρομο, ο πρώην Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα συμμετείχε, με τους ιδιοκτήτες ολιγάρχες της τηλεόρασης Klan, οι οποίοι σήμερα εισέβαλαν στους Δρυμάδες και τη Χιμάρα, ενώ είναι περιττό να πούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη Χιμάρα και παντού στην  Βόρεια Ηπείρου, σε επίπεδο πρεσβείας και όχι μέσω των θεσμών ασφαλείας του ελληνικού κράτους.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι η "Alpha Bank" είναι η μόνη σοβαρή τράπεζα στην αλβανική αγορά, ενώ η "Bank of Pireas", η "Tirana Bank" και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, NGB πωλήθηκαν στους ίδιους Αλβανούς ολιγάρχες, για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

No comments: