Monday, March 2, 2020

Συνάντηση της Πανηπειρωτικής με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία

SManalysis

«Εθνικός Κήρυξ» 28 Φεβρουαρίου, 2020

Από αριστερά: ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κατσιμπάρης, ο πρόεδρος Νικόλαος Κέιτζ, η γενική γραμματέας Αλέκα Καλουδέλη, η πρέσβης Γιούρι Κιμ και ο πρώην πρόεδρος Μενέλαος Τζέλιος

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι επικεφαλής της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής συναντήθηκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ (Yuri Kim), και συζήτησαν για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Βόρεια Ηπειρο και σε όλη την Αλβανία.


Image result for nicholas gage donald lu




Ο Πρέσβης ΗΠΑ στα Τίρανα Donald Lu, με Χιμαριωτών Κοινοτητα, ΗΠΑ, 2016


Σημείωση SManalysis: Από τις πηγές μας, η Ομοσπονδία των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ έχει εγείρει το γεωπολιτικό ζήτημα της κατάστασης στη Βόρεια Ήπειρο, Χιμάρας, και τα μέτρα που λαμβάνει το αμερικανικό υπουργείο σε ένα κλίμα αλλαγής στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.

Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να τηρήσουμε την εμπειρία ορισμένων πρεσβευτών των ΗΠΑ στα Τίρανα που υποστήριξαν την εξουσία των Τιράνων, εις βάρος του λαού της Χιμάρας, στο θέμα της περιουσίας και της επικράτειας.

Ελπίζουμε ότι η θέση του Πρέσβη Κίμ θα είναι στο πλαίσιο των συμφερόντων του λαού της Χειμάρας και όλης της Βορείου Ηπείρου για το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση στην ιστορική τους επικράτεια.


No comments: