Monday, January 13, 2020

Αλβανία - Ράμα: Θα διαλυθούν οι εγκληματικές ομάδες που δρουν στη Δικαιοσύνη

SManalysis





Ιανουάριος 13, 2020. Echedoros

Τίρανα.

Στην τελετή των εγκαινίων της νέας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας RENEA, που συνέπεσε με τα 107 χρόνια της ίδρυσης της κρατικής αστυνομίας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα,  δήλωσε ότι η χώρα «αντιμετωπίζει μια νέα πηγή προκλήσεων».



Σύμφωνα με τον ίδιο «το 2020 είναι ένα έτος κλειδί για την έναρξη της μεγαλύτερης εξόρμησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος».


«Με την πρόοδο της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη, πραγματοποιείται ένα μεγάλος ριζοσπαστικός καθαρισμός στον τομέα της Δικαιοσύνης. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση αυτής της εκκαθάρισης και για την πλήρη λειτουργία των νέων θεσμών στη δικαιοσύνη δεν είναι σύντομος», δήλωσε ο Ράμα.


«Όλοι όσοι καταδικάστηκαν, κατηγορήθηκαν ή ξέφυγαν  από την καταδίκη, ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι η περιουσία τους δεν προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες», είπε κατηγορηματικά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλβανίας.




Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σε αυτό το στάδιο  της μετάβασης από ένα σύστημα που καταρρέει σε ένα που αναδύεται, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια εγκληματική οργάνωση στο δικαστικό σύστημα, μια επικίνδυνη, γνήσια εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από εισαγγελείς και δικαστές και είναι γεγονός ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στη νέα δικαιοσύνη με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις τους παραβιάζοντας το νόμο και την εθνική ασφάλεια».


Ο Ράμα, μιλώντας ενώπιον των ένστολων της κρατικής αστυνομίας, κατέληξε λέγοντας: «έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία ενός πακέτου νόμων, το οποίο συζητάμε τις μέρες αυτές με τους αναντικατάστατους εταίρους μας, τις ΗΠΑ και την ΕΕ».


ata.gov.al, shqiptarja.com,

No comments: