Thursday, December 26, 2019

Τα Τίρανα συνεχίζουν την κατοχή της Χιμάρας, με τη σιωπή της Αθήνας ...

SManalysis
Image result for himara protest

Στην Αθήνα, υπάρχουν φωνές, πως όχι μόνο ο Ράμα, αλά και ο Μπάσα και Μετά, θα συμφωνήσων ότι ζητάη τελικά για τα 12 μιλλια σύνορα, αλά,,,, δεν ειπαρχει κανένας δρόμος, που τα Τίρανα "του Ερτογάν" θα αποφασίζουν .......... 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το πώς η Αθήνα πωλεί το τελευταίο φρούριο του Ελληνισμού στη Βόρεια Ήπειρο, τη Χιμάρα, σιωπηλά, πάνω σε νόμους περί ιδιοκτησίας που υπηρετούν μουσουλμάνους ολιγάρχες στην Αλβανία, στρατηγικά προοριζόμενο να οδηγήσει τους Έλληνες της Χειμάρας όξω  επικράτειά τους.

Ενώ βρίσκονται στη Χειμαριώτικη γη, χτίζουν, έχουν με τους παραστρατιωτικούς και την κρατική αστυνομία, δημιουργώντας τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας το κράτος της Αλβανίας, τα γραφεία του, εναντίον του ελληνικού λαού της Χειμάρας.

Και βεβαίως η Αθήνα σιωπά (επειδή έχει προβλήματα με την Τουρκία και δεν θέλει να οικοδομήσει τεταμένες σχέσεις με τα Τίρανα και ως εκ τούτου θυσιάζει τη Χιμάρα), μια σιωπή που υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα όριο, υπάρχει υπομονή, και η νεολαία της Χειμάρας , θα βρουν τον δικό τους τρόπο, καθώς έχουν υπερασπιστεί την επικράτειά τους για εκατοντάδες χρόνια, καθώς η Himara κινδυνεύει να αφομοιωθεί, και αυτό είναι απαράδεκτο, από τα Τίρανα ή την Αθήνα.



Lufta e çmendur për pronësinë e ‘ Folie Marine ’

Përfshirja e qeverisë përmes dhënies së statusit ‘investitor strategjik’ kompanisë që zotëron një nga resortet më luksoze të rivierës shqiptare e ka rënduar përplasjen mes palëve që pretendojnë pronësinë mbi tokën, duke zhytur në kaos kadastrën e Vlorës.

Reporter, Birn

No comments: