Sunday, December 15, 2019

Η Αλβανία αποσύρθηκε από την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

SManalysis


Δεκέμβριος 14, 2019. 23:33

Δυρράχιο.

«Μετά από 3 χρόνια και περίπου  13 χιλιάδες ώρες περιπολίας στο Αιγαίο, το αλβανικό πολεμικό ναυτικό ολοκλήρωσε τη συμβολή του στην αποστολή του ΝΑΤΟ «Sea Guardian” στο Αιγαίο» γράφουν σήμερα τα αλβανικά ΜΜΕ.



Το τελευταίο  περιπολικό σκάφος, το «Oriku» επέστρεψε  στο λιμάνι του Δυρραχίου όπου το υποδέχθηκε η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Μπαρδούλ Κολτσάκου και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί  του ναυτικού.



Η υπουργός Άμυνας, Τζάσκα, εξήρε τη συμβολή των Αλβανών ναυτικών κατά τη διάρκεια της τρίχρονης παρουσίας τους στην αποστολή στο Αιγαίο, από όπου αποκόμισαν σοβαρή εμπειρία.


«Σήμερα η αναγέννηση αρχίζει. Πράγματι, έχει γίνει πολύ δουλειά και πρέπει να γίνει αναδιάταξη του στόλου, είτε από άποψη των πλοίων και του εξοπλισμού είτε από την άποψη της εμπειρίας και των πόρων.




»Ελπίζω ότι θα γίνουν περισσότερα στο μέλλον, ειδικά μετά την πρότασή μας να μετατρέψουμε το Πασά Λιμάνι σε στρατηγική βάση του ΝΑΤΟ», είπε η επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.


Στην αποστολή «Sea Guardian» έγιναν συνολικά 14 αποστολές με 294 ναύτες και συμμετείχαν σε αυτήν τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού, το "Oriku", "Butrint" και "Lissus".


Αλβανικά ΜΜΕ
--

No comments: