Thursday, November 14, 2019

Η Αποστολή "Καλλυντικών" του Ελληνικού Στρατού στο Κοσσυφοπέδιο και παράδοξο της Β. Ηπείρου

SManalysis

Image result for greek force nato kosovo

STAMA

Λίγα είναι γνωστά, ακόμα περισσότερο στην Αλβανία και στην Ελλάδα, ότι οι ελληνικές δυνάμεις αποστολής του ΝΑΤΟ ήταν πρωτοποριακές μετά την κατάπαυση του πυρός που υπέγραψε η σερβική κυβέρνηση και ο στρατός του ΝΑΤΟ μετά το τέλος της βομβιστικής εκστρατείας κατά της Σερβίας την άνοιξη του 1999.

Η Ελλάδα ανέπτυξε ένα Τάγμα, βασισμένο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ακολούθησε το ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη της KFOR, μιας πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο. εν τω μεταξύ, αργά, ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αποχώρησαν, δικαιολογώντας ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος».

Προς τον παρόν , η Ελλάδα ανησυχεί για την παρουσία χιλιάδων παράνομων μεταναστών που πλήττουν τα σύνορα του ανατολικού Αιγαίου, που ονομάζονται "απειλητική βόμβα, εθνική επικράτεια" και η ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του.

Σύντομα , στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, η Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ με την ευλογία του ελληνικού κοινοβουλίου το 2009, απειλεί τη συνεχιζόμενη ύπαρξη της ελληνικής κοινότητας στη Βόρεια Ήπειρο "υιοθετώντας μια σειρά δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων" με στόχο την αφομοίωση της επικράτειας των Ελλήνων που κατοικούν ιδιαίτερα στον άξονα των Ιονίων ακτών Αυλώνα - Χιμάρα - Σαράντα.

Εν τω μεταξύ, πρέπει να πούμε ότι ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας (και της βόρειας Μακεδονίας) προστατεύεται από δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, η Ιταλία και η Ελλάδα, των οποίων το κόστος είναι από την ελληνική πλευρά αρκετά εκατομμύρια ευρώ το μήνα, καθώς, η Αλβανία στέλνει ένα πολεμικό πλοίο υπό την επωνυμία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να αποτρέψει τη ροή της μετανάστευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι γελοία ... Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί με εθνική αξιοπρέπεια.

Δεν είναι πολυτέλεια να ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση γιατί διατηρεί αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες στην "ειρηνική" υπηρεσία του ΝΑΤΟ, όταν η ελληνική κοινότητα στη Β. Ηπειρο απειλείται καθημερινά από την αλβανική μαφία που υποστηρίζεται από το ίδιο το αλβανικό κράτος.

Καπιος έξυπνος στην ελληνική ιγιετία πολιτικών στην Αθήνα, πρεπι να καταλλαβενή, ότι το λαθως της κυβέρνησης Σημίτης το 1997, δεν πρεπι να ξαναγίνη ...........


No comments: