Monday, October 21, 2019

Οι αποτυχίες της ελληνικής εθνικής πολιτικής, ..

Image result for Πάγκαλο, Μπακογιάννη και Κοτζιά
SManalysis




Τον Μάρτιο του 1997, η Ουάσιγκτον χορήγησε στον Κώστα Σημίτη το δικαίωμα να παρέμβει στρατιωτικά στη Βόρειο Ήπειρο για να εξασφαλίσει τους Έλληνες μετά την εμφάνιση του εμφυλίου πολέμου στην Αλβανία (για τον ίδιο λόγο σήμερα η Τουρκία εισήλθε στη Συρία για να προστατεύσει Τουρκική μειονότητα από απειλή Κούρδων)

Η απάντηση ήταν ΟΧΙ

Τον Νοέμβριο του 2008, ο Κώστας Καραμανλής, ο ΒΕΤΟ για την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Μετά από 10 χρόνια η ΠΓΔΜ χορηγείται από την Ελλάδα, με το ίδιο όνομα "Μακεδονία". Τίποτα δεν έχει αλλάξει, οι ΗΠΑ πάντα θέλουν το έδαφος των Σκοπίων να είναι στο ΝΑΤΟ.

Τον Ιανουάριο του 2009, το μεγαλύτερο λάθος για τα εθνικά θέματα, η Ελλάδα δίνει στην Αλβανία ένταξη στο ΝΑΤΟ, χωρίς γεωπολιτική κατάσταση, να αναζητήσει τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά με διαφορετικό τρόπο, επιδίωξε να κάνει τη συμφωνία των 12 μιλίων. Ακόμα και σήμερα, δεν έχει συναφθεί Συμφωνία Ναυτιλιακών Συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, όπως την έχει ακυρώσει η Αλβανία.

Image result for Μπακογιάννη  albania

Εν τω μεταξύ, η Αλβανία διεξάγει "Ethnic Cleansing" στη Χιμάρα.

το 2016, η Ελλάδα επανενεργοποιεί την πίεση στην Αλβανία, χρησιμοποιώντας εξεγέρσεις στην ιδιοκτησία και την επικράτεια της Χιμάρα για να τερματίσει τη συμφωνία περί θαλάσσιων συνόρων, αλλά σήμερα, στα τέλη του 2019, τίποτα δεν έχει γίνει.

Το 2017, τα Τίρανα ψηφίζουν την Εθνική Διακήρυξη για την Ιθαγένεια, αλλά η Ελλάδα ενδιαφέρεται για 12 μίλια.

Τον Οκτώβριο του 2019, τα Τίρανα ψηφίζουν στο Κοινοβούλιο τον εταιρικό νόμο, ο οποίος ασκεί άνευ όρων την επικράτεια και την περιουσία των Ελλήνων που ζουν στη Χιμάρα. Η Ελλάδα είναι συμπαθητική στην «έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία», αν και η Γαλλία έχει θέσει ένα VETO.

Image result for Πάγκαλο, Μπακογιάννη και ΚοτζιάΑπό την άλλη πλευρά, η Αλβανία έχει καταλάβει ολόκληρη την ακτή του Ιονίου από την ένταξη στο ΝΑΤΟ το 2009 για δέκα χρόνια, αλλάζοντας τον ελληνικό πληθυσμό με αυτόν του Αλβανού μουσουλμάνου. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει ότι τα Τίρανα θα υπογράψουν τη Ναυτιλιακή Συμφωνία, ένα παράδοξο και μια αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, που ορίστηκε από τον Πάγκαλο, Μπακογιάννη και Κοτζιά..

Παραδόξως, η Ελλάδα έχει διατηρήσει, από το 1999, στρατιωτικό τάγμα στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω του ΝΑΤΟ, ενώ σήμερα δεν μπορεί να ζητήσει από τα Τίρανα οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών αυτοδιάθεσης των Ελλήνων, καθώς ζουν με τρόμο, όπως συνέβη πέρυσι, με Κωνσταντίνος Κατσιφάς

No comments: