Tuesday, October 1, 2019

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο Εισαγγελέας που είχε τον φάκελο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

SManalysis
Image result for Κωνσταντίνου Κατσιφά usa

Οκτώβριος 2, 2019. Echedoros


Ο Εισαγγελέας Σοβαρών Εγκλημάτων Νιάζι Σεφέρι παραιτήθηκε.
Όπως έγινε γνωστό η παραίτησή του οφείλεται σε λόγους υγείας, ένα αίτημα για το οποίο απευθύνθηκε στην Ανώτατη Εισαγγελία, αναφέρει το αλβανικό ‘Politiko’.


Ο Σεφέρι κρατούσε στο αρχείο του, τον φάκελο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία στους Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου 2018.


Αξιοσημείωτο είναι ότι για την υπόθεση, που κοντεύει ένας χρόνος, δεν έχει περάσει στη διαδικασία εξέτασης, όπως σημειώνεται.


Σύμφωνα, επίσης, με την αλβανική  «Dosja», η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα μειονοτικού ήταν πρόσφατα στο επίκεντρο των ελληνικών αρχών.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησε πρόσφατα την άμεση ολοκλήρωση των ερευνών και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση της υπόθεσης από την Αλβανική Εισαγγελία.


SManalysis

Όπως αναμενόταν, η έρευνα για τη δολοφονία του Κωσταντίνου Κατσιφά θα αποτύχει. Η αλβανική πλευρά δεν ήθελε να διερευνήσει την αλήθεια της δολοφονίας, ότι ο Κατσιφάς ήθελε να το παρουσιάσει στο αλβανικό κοινό ως «Έλληνας εθνικιστικός εξτρεμιστής» και ότι δεν υπήρχε περιθώριο για περαιτέρω διερεύνηση.

Η υπόθεση "Κατσιφά" είναι η ίδια με το ζήτημα του θαλάσσιου συνόρου, στο οποίο η Αλβανία δεν θέλει να διατηρήσει επίσημα τη συμφωνία αυτή, κατηγορώντας το ανύπαρκτο συνταγματικό δικαστήριο. Ομοίως, η αλβανική εισαγγελική αρχή, βλέποντας τις προθεσμίες για το κλείσιμο των ερευνών, τιμά τους Εισαγγελείς προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση από την αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Αθήνας για έρευνα από το μηδέν.

Αυτή είναι η Αλβανία, αφενός η Ελλάδα που βοηθά με όλες τις ανθρώπινες και οικονομικές ευκαιρίες και αφετέρου, εξαλείφει κάθε προσπάθεια των Ελλήνων από τη Βόρεια Ήπειρο να ζουν στην επικράτειά τους με αξιοπρέπεια.

No comments: