Sunday, August 18, 2019

Οι Σλαβομακεδόνες Αλβανίας ζητούν τη δημιουργία ξεχωριστών δήμων

SManalysis



Αύγουστος 17, 2019. Echedoros

Την ίδρυση δύο δήμων του Γκόλνο Μπάρντο και της Γκόρα, που κατοικούνται κυρίως από Σλαβομακεδόνες, ζήτησε από την αλβανική κυβέρνηση το παράρτημα του συλλόγου ‘Ίλιντεν’ στο Γκόλο Μπάρντο.



Αυτό, όπως εκτιμά o "Ίλιντεν", απαιτείται επειδή με την νέα εδαφική διαίρεση, η οποία άρχισε να λειτουργεί πριν από πέντε χρόνια, αποδείχθηκε δυσλειτουργική, ανεπιτυχής και ανεπαρκής  χωρίς προοπτικές προόδου.




«Προβήκαμε σε αυτήν την έκκληση με την πεποίθηση ότι η εδαφική διαίρεση στην Αλβανία το 2014 δεν έφερε την ευημερία στο Γκόλο Μπάρντο και την Γκόρα.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια και η κατάσταση στις δύο περιοχές δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει επιδεινωθεί. Η συγχώνευση των δήμων δεν βελτίωσε τις συνθήκες των Σλαβομακεδόνων στις περιοχές Γκόλο Μπάρντο και Γκόρα, αλλά δυσκόλεψε τη ζωή των κατοίκων. Θα πρέπει να ταξιδεύσουν  δύο ώρες για μια αίτηση ή οποιαδήποτε πιστοποιητικό, για να μην αναφέρουμε τις άλλες καθημερινές ανάγκες», εκτιμά ο Σύλλογος Ίλιντεν.


Για το λόγο αυτόν, καλούνται η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας και ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συγκροτήσουν δύο ξεχωριστούς δήμους, το Δήμο Γκόλο Μπάρντο και το Δήμο Γκόρα.


mia.mk

No comments: