Tuesday, July 2, 2019

Ιλίρ Μέτα: Στην Αλβανία υπάρχει ένα παράλληλο κράτος

SManalysis



Ιούλιος 2, 2019. Echedoros


 Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στην πολύμηνη πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα και δήλωσε ότι αυτή πρέπει να είναι προς το συμφέρον των Αλβανών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές καθώς και στις προεδρικές που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Οκτωβρίου.


Ο Μέτα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τους σοσιαλιστές βουλευτές του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει διαδικασία για την απομάκρυνσή του.


«Θα κατέβω για πρόεδρος και ο Ράμα πρέπει να κατέβει για ό, τι θέλει, προκειμένου να επιλυθεί αυτή η κρίση», είπε ο Μέτα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Πρίστινα «Εξπρές».


Είπε ότι δεν ζήτησε από τον Ράμα να εγκαταλείψει την πρωθυπουργική καρέκλα, αλλά τόνισε ότι υπάρχει ένα «παράλληλο κράτος» στην Αλβανία.


Ο Μέτα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Αλβανούς που δεν παγιδεύτηκαν στην πολιτική αντιπαλότητα.


«Δεν είναι μια νέα παγίδα, είναι μια πλοκή που δεν βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, ούτε στις αξίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι μια γνωστή από το παρελθόν παγίδα που βασίζεται  στις αρχές ενός ‘βαθέως κράτους’ που στοχεύει στον πλήρη έλεγχό του», είπε ο Μέτα.


Maxfax

No comments: