Saturday, June 8, 2019

Σέρβοι κομάντος εισέβαλαν στο Β.Κόσοβο – «Αθέατες» οι σερβικές δυνάμεις μπήκαν στην Καμένιτσα – «Βράζουν» τα Βαλκάνια

SManalysis


Δημοσίευση: 8 Ιουνίου 2019, Pentapostagma


Η στρατοχωροφυλακή της Σερβίας εισέβαλε εντός του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου προκαλώντας πανικό στους Κοσοβάρους κατοίκους και στην Πρίστινα, για τις δυνατότητες της να εισχωρεί «αθέατη» βαθιά στο έδαφος του Κοσόβου από τον Βορρά όποτε αυτή το θελήσει.



Το συγκεκριμένο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χθες, ωστόσο έλαβε χώρα στις 31 προς 1 Ιουνίου 2019, και πιστοποιήθηκε από δεκάδες μαρτυρίες Κοσοβάρων πολιτών στις αρχές της Πρίστινα. 



Σέρβοι κομάντος της δύναμης της σερβικής στρατοχωροφυλακής εισέβαλαν από τα απάτητα βουνά στα σύνορα Κοσόβου- Σερβίας στα απομακρυσμένα χωριά της Καμένιτσα και προέλασαν περίπου 8 χιλιόμετρα εντός του εδάφους  του Κοσσυφοπεδίου.

Το γεγονός καταγράφηκε από κατοίκους στα χωριά Svirce και Kamenica.

Οι Σέρβοι κομάντος, σε μια σαφή επίδειξη δύναμης για το τι περιμένει τους Κοσοβάρους και την ειδική δύναμη ROSU, αν επιχειρήσει ξανά να εισβάλει στην Βόρεια Μιτρόβιτσα, έκαναν χρήση ενός ορεινού δρόμου κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων που οδηγεί στο χωριό Svirca από το χωριό Sjarinë στη Σερβία.



Κατά τη διάρκεια της κίνησης τους στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, δεν υπήρξε περιστατικό ή σύλληψη Κοσοβάρου πολίτη που κατέχει αγροκτήματα στην περιοχή αυτή ή ασχολείται με την κοπή δέντρων στα δάση, αλλά και μόνο η παρουσία Σέρβων κομάντος προκάλεσε πανικό και δέος όπως ήταν φυσικό.


«Πρόκειται για μια πρόκληση του σερβικού κράτους προς το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», αναφέρουν ΜΜΕ του Κοσόβου.

Πράγματι, σύμφωνα με άρθρο μας  στις 21 Μαρτίου του 2019, Σέρβοι κομάντος εισήλθαν ξανά στο έδαφος του Κοσόβου σύμφωνα με κατοίκους χωριού του Κοσόβου, προκαλώντας ένταση στο ήδη τεταμένο κλίμα της περιοχής, ενώ τα σερβικά τεθωρακισμένα παραμένουν στα σύνορα με το Κόσοβο μετά τα προ ημερών επεισόδια στην Μιτρόβιτσα.

Κάτοικοι του χωριού Karaçevë του δήμου Καμένιτσα, έστειλαν επιστολή σε όλες τις διεθνείς υπηρεσίες που λειτουργούν στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία αναφέρουν ότι το χωριό τους, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Σερβία, έχουν κυκλώσει Σέρβοι πάνοπλοι κομάντος της στρατοχωροφυλακής, προκαλώντας τρόμο στον πληθυσμό.

Οι Σέρβοι κομάντος που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια, θα εισέλθουν με πολιτικά στην Β.Μιτρόβιτσα και στα υπόλοιπα σερβικά χωριά αναμένοντας την άσκηση του στρατού του Κοσόβου, η οποία έχει σκοπό την σύλληψη και την εκδίωξη των Σέρβων από την περιοχή. Παράλληλα μονάδες του Β΄σώματος του σερβικού στρατού μετακινούνται στα σύνορα με το Κόσοβο.

Όπως έχουμε αναφέρει, μετά την ανακήρυξη της δημιουργίας του στρατού του Κοσσυφοπεδίου, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βούτσιτς ζήτησε από την Ανώτατη Διοίκηση του Σερβικού Στρατού να συγκροτήσει μια επίλεκτη ισχυρή δύναμη μελών των ειδικών δυνάμεων «για να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή που θα τις δοθεί τις επόμενες ώρες οι οποίες είναι κρίσιμες».

Αυτές οι μονάδες με μυστική εντολή του Πρόεδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα σε περιοχές εντός πλέον του Κοσσυφοπεδίου, με σκοπό να σώσουν Σέρβους πολίτες.

Οι Σέρβοι λοιπόν αυτών των περιοχών με την αμέριστη αρωγή Βελιγραδίου-Μόσχας ετοιμάζουν διπλό σχέδιο απόσχισης τόσο της σερβικής δημοκρατίας της Β-Ε όσο και του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου από την εθνοκάθαρση που επιχειρούν οι Αλβανοί με την ανοχή της δύσης.

Αυτό θα σημάνει νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων μιας και η «φωτιά σιγοκαίει» στην περιοχή από το 1999 και τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν.

No comments: