Thursday, February 14, 2019

Χαμός στην αλβανική Βουλή για την ένταξη της πΓΔΜ στο NATO – Επίθεση στον Έντι Ράμα

SManalysis


Άρον-άρον διακόπηκε η συνεδρίαση στην αλβανική Βουλή μετά την επίθεση με μελάνι που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ένταξη της πΓΔΜ στο NATO. Η Ολομέλεια της Βουλής επρόκειτο να ψηφίσει μετά τη συζήτηση, αλλά ο επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά κατηγόρησε την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών για διαφθορά και κάλεσε τον Ράμα να παραιτηθεί.

Τότε ο Αλβανός πρωθυπουργός στράφηκε στον Ταλάτ Τζαφέρι, Πρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ που ήταν παρών στη συνεδρίαση και του ζήτησε συγγνώμη για την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας.

«Αγαπητέ μου φίλε, πρόεδρε του “Μακεδονικού Κοινοβουλίου”, ζητώ συγγνώμη γι 'αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε όχι μόνο δε σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη» είπε προκαλώντας την αρχικά φραστική έκρηξη του βουλευτή της αντιπολίτευσης Έντι Παλόκα.

Όμως το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί. Ο Έντι Παλόκα πλησίασε τον Ράμα και με μία σύριγγα του πέταξε μελάνι στο πρόσωπο και τα ρούχα.

Οι σωματοφύλακες του Έντι Ράμα που αντιλήφθηκαν ότι κάτι επρόκειτο να γίνει, προσπάθησαν να τον προστατεύσουν ωστόσο ο βουλευτής βρήκε πέτυχε το στόχο του. Στη συνέχεια όμως, η φρουρά της Βουλής τον απομάκρυνε και όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα «ναι» για το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο NATO.

Πάντως η αντιπολίτευση ετοιμάζει, το Σάββατο, διαδήλωση με κύριο αίτημα τη συγκρότηση μεταβατικής Βουλής πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του Ιουνίου. pontos-news.gr

No comments: