Thursday, January 3, 2019

Ο Στόλτενμπεργκ διαψεύδει δημοσιεύματα για προθεσμίες στη Συμφωνία των Πρεσπών

SManalysis

Ιανουάριος 3, 2019. Echedoros

Σκόπια.


Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες, ότι η Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε να περατωθεί η διαδικασία της Συμφωνίας των Πρεσπών από Σκόπια και Αθήνα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, σημειώνει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.


«Το ΝΑΤΟ κατέστησε σαφές ότι χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι η Αθήνα και τα Σκόπια θα εφαρμόσουν τη συμφωνία. Δεν υπάρχουν επιστολές ή σχόλια  από τον Γενικό Γραμματέα, αλλά επιστρέψτε μου να επαναλάβω ότι το ΝΑΤΟ δεν παίζει ρόλο στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία εξαρτάται αποκλειστικά από τα Σκόπια και την Αθήνα», δήλωσε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας.


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA- γράφει το δημοσίευμα- ανέφερε ότι η εφημερίδα «Καθημερινή», στην ελληνική γλώσσα, είχε αναφέρει ότι «το ΝΑΤΟ θέλει ταχύτερη διαδικασία» και ότι «υπάρχει επιστολή από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος απαιτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο σύνολό της και στις δύο πρωτεύουσες μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2019».


«Το ΝΑΤΟ δεν επιβεβαιώνει ούτε την επιστολή, ούτε το περιεχόμενό της», δήλωσε εκπρόσωπος της MIA.


kanal5.com.mk

No comments: