Friday, January 11, 2019

Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση σας

SManalysis


Ιανουάριος 11, 2019. Echedoros

Σκόπια.

 «Η ‘Μακεδονία’ έχει λάβει μια ιστορική απόφαση. Η Συνέλευσή σας ψήφισε και ενέκρινε τις συνταγματικές τροποποιήσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών με την Ελλάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση των εκλεγμένων αντιπροσώπων σας», δήλωσε ο πρέσβης Τζες Μπέιλι την Παρασκευή το βράδυ αναφερόμενος στις συνταγματικές αλλαγές στο Κοινοβούλιο, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.



Στο μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, ο Μπέιλι είπε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την επικύρωση από την Ελλάδα. Αυτή η συμφωνία επιλύει τελικά το ζήτημα της ονομασίας, που πάρα πολύ καιρό είχε εμποδίσει τους πολίτες της ‘Μακεδονίας’ να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


«Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και να συνεχίσουμε την ισχυρή συνεργασία μας μαζί σας για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας εδώ και σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Μπέιλι.

No comments: