Monday, December 24, 2018

Αλβανία: «Μυστικό σχέδιο» της αστυνομίας σε όλες τις εισόδους της χώρας

SManalysis


Δεκέμβριος 24, 2018. Echedoros

Τίρανα.


Αλβανοί πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναπτύχθηκαν σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας για τον έλεγχο των εισερχομένων που έχουν χαρακτηρισθεί ως εξτρεμιστές ή έχουν οργανωθεί σε ισλαμικές ριζοσπαστικές ομάδες, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.


Πράκτορες έχουν αποσταλεί σε όλα τα σημεία διέλευσης του εδάφους, στους λιμένες και στο αεροδρόμιο Ρίνας.


Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα λόγω της επιστροφής χιλιάδων μεταναστών για τις γιορτές του τέλους της χρονιάς, αλλά, όπως σημειώνει η ‘Shqiptarja.com.' , δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και διασποράς των πρακτόρων στα συνοριακά σημεία της χώρας.


Ωστόσο, πηγές της κρατικής αστυνομίας, αναφέρουν ότι οι πράκτορες της αντιτρομοκρατικής έχουν καταλόγους προσώπων, τόσο Αλβανών όσο και ξένων που έχουν χαρακτηρισθεί ως εξτρεμιστές και τις ημέρες αυτές λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών προσπαθούν να εισέλθουν στην Αλβανία.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κινητοποίηση των Αλβανών πρακτόρων έγινε μετά τη σύλληψη και απομάκρυνση δύο Ιρανών που δήλωσαν ότι είναι δημοσιογράφοι μετά την απέλαση του πρέσβη του Ιράν και ενός Ιρανού ακολούθου από την Αλβανία.

No comments: