Sunday, November 5, 2017

Ράμα, κάτω τα χέρια από τη Χειμάρρα


3 Νοεμβρίου 2017


Αντιπροσωπεία στελεχών της Νέας Δεξιάς, με επικεφαλής τον πρόεδρο Φαήλο Κρανιδιώτη, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ένωση Χειμαρριωτών Αθήνας έξω από την αλβανική πρεσβεία.

Σε μια συγκέντρωση όπου τον τόνο έδωσαν τα συνθήματα των αδελφών Βορειοηπειρωτών κατά του καθεστώτος Ραμά, το οποίο με πρόσχημα την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας, προχωρεί σε κατεδαφίσεις οικημάτων, μερικά εκ των οποίων ηλικίας άνω των 100 ετών, η Νέα Δεξιά παρέστη δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις περιουσίες και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που διαρκώς θέτει σε αμφισβήτηση η αλβανική κρατική τρομοκρατία.

Παρά την απαράδεκτη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η Ελλάδα οφείλει ακόμα και σήμερα να παρέμβει δυναμικά σε όλα τα διεθνή φόρα καθιστώντας σαφές σε φίλους και εταίρους ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας αλλά και η συνέχεια των ελληνοαλβανικών σχέσεων εξαρτώνται άρρικτα από το σεβασμό του αλβανικού κράτους των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των αδελφών μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Η Νέα Δεξιά τονίζει επίσης ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η διεκδίκηση της επέκτασης των μειονοτικών περιοχών στη Χειμάρρα, την Κορυτσά και όπου αλλού ζουν συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί εντός της γείτονος, παράλληλα με την επίδειξη πυγμής εκ μέρους της Αθήνας απέναντι στις αλβανικές προκλήσεις. Κυρώσεις τώρα σε βάρος του ναρκοκράτους. Καμμία εκκροή αγαθών και εμβασμάτων από την Ελλάδα μέχρι να σταματήσει η επίθεση στον Ελληνισμό της Χειμάρρας και αποκατασταθούν οι περιουσίες που επλήγησαν. 

Γραφίο τύπου της Νέας Δεξιάς.

No comments: