Sunday, April 23, 2017

Κουκάν: Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εμποδίσει την ένταξη της Αλβανίας

Image result for eduard kukan albania

SManalysis

Θα πρέπει να είναι μια ισχυρή απάντηση από τον Νίκο Κώτσιας, για την οποία η κατάσταση της ελληνικής μειονότητας, που τα Τίρανα, το μπλοκάρει με νόμο, το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση.

Σύμφωνα με Κουκάν, (μέλος της Σλοβενίας ευρωβουλευτής της ομάδας Σόρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), δεν υπάρχει κανένας λόγος οτη η Ελλάδα να εμποδίσει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ευρωβουλευτής Κουκάν, υπεύθυνη για την Αλβανία, πιστεύει ότι «η Αλβανία, έχει εκπληρώσει πέντε προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ», αλλά κατά τα άλλα όπως ενεργεί στην πράξη, Τίρανα, η οποία παραβιάζει Ορθόδοξη Εκκλησία και δίνει εδαφών και περιουσιών, σουσ νμουσουλμανι Αλβανική ολιγάρχες, που ανήκουν σε ομογενείς, Χειμαρρα και Νότιο  Αλβανίας.



Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το «Koha Jone», ευρωβουλευτής και εισηγητής για την Αλβανία, Έντουαρντ Κουκάν, μιλά για θέματα που εμποδίζουν την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάνω απ 'όλα κατά τη γνώμη του, είναι η εφαρμογή του νόμου για την μεταρρύθμιση και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα μπορούσε να επηρεάσει τις πρόσφατες εντάσεις με την Ελλάδα, ω Κουκάν, δήλωσε: «Τα διμερή ζητήματα, με την Ελλάδα δεν πρέπει να παραβιάζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ένταξη στην ΕΕ. Νομίζω ότι θα ήταν άδικο να πραγματοποιηθεί. "

Έντουαρντ Κουκάν, για Αλβανία χορηγήθηκε σύσταση υπό όρους για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Παρά το γεγονός ότι η Αλβανία δεν έχει ακόμη την πλήρη σύσταση, η οποία είναι λάθος Αλβανική πολιτική;

Η σύσταση της Επιτροπής είναι μια επιτυχία για την Αλβανία. Είναι μια αναγνώριση της προόδου που επιτεύχθηκε από την Αλβανία στην περιοχή των μεταρρυθμίσεων όσον αφορά τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.


Συνεχίζοντας, Κουκάν, δήλωσε ότι οι πρόσφατες εντάσεις μεταξύ της Αλβανίας και στην Ελλάδα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των κρατών και περιοχών της ΕΕ, απαιτούνται οι 27 ψήφοι;

Ελπίζω ότι το Συμβούλιο θα λάβει απόφαση με βάση την πρόοδο της Αλβανίας έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής. διμερή ζητήματα με την Ελλάδα δεν πρέπει να παραβιάζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ένταξη στην ΕΕ. Νομίζω ότι θα ήταν άδικο να τοποθετήσετε. Εκτιμώ, επίσης, το άνοιγμα της αλβανικής κυβέρνησης να ασχοληθεί με αυτά τα ευαίσθητα θέματα και ελπίζω ότι η Αλβανία και η Ελλάδα δείξει καλή θέληση και ευρωπαϊκό πνεύμα, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια λύση. Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει πολλές φορές, τα διμερή ζητήματα δεν θα πρέπει να εμποδίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Source Koha Jone

No comments: