Thursday, December 1, 2016

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί η ΝΔ


Mε αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις από πλευράς της Τουρκίας, μέσω του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου όπου αμφισβητεί το ισχύον καθεστώς στο Αιγαίο, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ζήτησε εκ νέου την σύγκληση του Εθνικού Συβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «τουλάχιστον αμήχανη και χωρίς τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Προστίθεται ένα ακόμη βήμα στην κλιμάκωση των προκλητικών και προβληματικών δηλώσεων αμφισβήτησης του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις δημιουργούν αρνητική ατμόσφαιρα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, η Κυβέρνηση εμφανίζεται τουλάχιστον αμήχανη και χωρίς τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Αυτή η αμηχανία, μπροστά στις τόσο σοβαρές εξελίξεις αυτής της τελευταίας περιόδου, δεν επιτρέπει εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Γι’ αυτό και έχουμε ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που πεισματικά και ακατανόητα αρνείται η Κυβέρνηση».

kathimerini.gr

No comments: