Thursday, September 29, 2016

Βίντεο: «ΣΑΡΙΣΑ-2016» - Η αντεπίθεση των ελληνικών δυνάμεων για ανακατάληψη των περιοχών που είχαν καταλάβει οι «κόκκινοι»...







του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Με σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι δυνάμεις της «Κοκκινοχώρας» κατάφεραν να καταλάβουν ελληνικό εθνικό έδαφος, οδηγώντας τις ελληνικές δυνάμεις σε μείζονα αντεπίθεση, διεξήχθη η Εθνική Διακλαδική Άσκηση μεγάλης κλίμακας ΣΑΡΙΣΑ 2016 στον Κόλπο Ορφανού και στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ.
Στην αντεπίθεση αναλήφθηκαν επιθετικές επιχειρήσεις με την εμπλοκή της 1ης Στρατιάς, Σχηματισμών και Μονάδων του Γ΄Σώματος Στρατού, της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, της Ι Μεραρχίας Πεζικού, της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ και δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ έγινε πρόσκληση δυνάμεων των ΗΠΑ (Navy SEALs), οι οποίες κατά το υποθετικό σενάριο αποτελούν τη «Λευκή Χώρα» που συνδράμουν την «Κυανοχώρα» στην αντιμετώπιση της «Κοκκινοχώρας».
Στη Τελική Φάση της Άσκησης που πραγματοποιήθηκε χθες συμμετείχαν συνολικά 1.892 αξιωματικοί και οπλίτες ενώ από πλευράς ΕΣ ασκήθηκαν με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ:



https://www.youtube.com/watch?v=Qw0y7WVnWxk

No comments: