Monday, January 4, 2016

Η Χιμάρα σε Κρίσιμη Κατάσταση – Οι Έλληνες υπό Διωγμό …

Llink


himara-panoramiki-apo-kastro712

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η Χιμάρα διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες καταστάσεις της κάτι που ξεκίνησε μετά την εδαφική διαίρεση τον Ιούλιο του 2014, που υπήρξε μια  αυθαίρετη ενέργεια της κυβέρνησης της Αλβανίας, δημιουργώντας μια αβεβαιότητα και μια σοβαρή απειλή για το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της Χιμάρας.

Οι Έλληνες της περιοχής βλέπουν πλέον να χάνουν τις περιουσίες τους, όπως έχουμε  επισημάνει και σε σειρά άλλων άρθρων μας και αυτές να χαρίζονται σε Αλβανούς αλλά και στο Αλβανικό Κράτος.

Η τοπική κοινωνία εδώ και καιρό έχει υψώσει τη φωνή της για μαζική κλοπή ακινήτων περιουσιών από το αλβανικό κράτος, το οποίο σύμφωνα με τον τύπο της Ελληνικής μειονότητας, δημιούργησε ειδικούς Νόμους κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενίσχυσε τις ομάδες συμφερόντων με αυθαίρετες πράξεις, για να χτίσουν τουριστικά θέρετρα, με ανεξέλεγκτη μετακίνηση του πληθυσμού, αυξάνοντας την αντιπαράθεση, και στοχεύοντας παράλληλα στην αλλαγή της ισορροπίας εθνοτήτων και θρησκειών.

Για το τόσο σοβαρό θέμα και υπό αναμονή … της παρέμβασης του επίσημου Ελληνικού κράτους το λόμπι των Χιμαραίων των ΗΠΑ και της Διασποράς, προγραμματίζει παγκόσμια συνέλευση των Χιμαραίων που θα πραγματοποιηθεί στις 19 – 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Maryland των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τη Χιμάρα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, διπλωματών και επενδυτών.

Θεωρούμε ότι κάθε παρέμβαση είναι σημαντική είτε προέρχεται από την τοπική κοινωνία είτε από το λόμπι των Χιμαραίων, αλλά τελικά πιστεύουμε ότι το Αλβανικό κράτος δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Αυτό που χρειάζεται είναι η επίσημη παρέμβαση του Ελληνικού κράτους προς την Αλβανία, την ΕΕ και όλους τους διεθνείς Οργανισμούς καταγγέλλοντας το γεγονός και απαιτώντας την επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες και μάλιστα αυτό να αποτελέσει ένα από τα προαπαιτούμενα για την συνέχιση των διαδικασιών ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

Κοινοποίηση:

No comments: